Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gayové Goran a Sven Skooghovi jsou zcela idylický pár. Už delší dobu žijí ve velmi harmonickém manželství, mají půvabný dům na předměstí a jejich domácnost překypuje láskou a vřelostí. Navíc vše nasvědčuje tomu, že jejich štěstí ještě poroste, protože jim právě byla kladně vyřízena žádost o adopci a jejich domov by se měl brzy rozrůst o nového obyvatele - jeden a půlletého chlapce Patrika. Jenže ejhle, nesmíme zapomínat na to, že celý tento proces má v pařátech úřad, a to občas znamená dost podstatné komplikace. Proto také do poklidné čtvrti místo mrňavého dareby přichází dareba patnáctiletý, s kriminální minulostí, a návdavkem homofobní, až to není hezké. A teď co s tím. Kupodivu i v tomto případě může pomoci jenom přesně, za to intenzivně dávkovaná láska. Jenže milujte někoho, kdo vám dává takové kapky. V hlavních rolích švédské komedie z roku 2008 vystupují Gustaf Skarsgard a Torkel Petersson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Když má film zde od tolika recenzentů stále tak vysoké hodnocení, tak to už něco hóódně znamená ... Já jen mohu přitakat mnohým – příjemný a milý lidský snímek, a je mi jedno, jak jej tady zařazujete, jestli „komediální drama nebo dramatická komedie“. Je fakt, že ve snímku bylo pár situací lehce dramatických a u jiných jsem se od srdce zasmál. Někdo tady napsal, že „oba dva byli sympoši“. Já bych do těch dvou (vlastně nyní už tří) zahrnul i Toma Ljugmana (Patrik), který ve svých 16 letech zahrál patnáctiletého „rošťáka“ s roztomilým kukučem skvěle a navíc pro mě byl Gustaf Skarsgård v obličeji naprosto k sežrání … 910109 ()

janik.sk 

všechny recenze uživatele

Krásny film o neskutočne normálnej rodine s neskutočne normálnymi túžbami. Sympatický homosexuálny pár rieši problémy, ktoré pozná množstvo iných párov - túžba po dieťati, rozdielne názory na život a výchovu, problémy v zamestnaní, alkoholizmus. Film neidealizuje, nepreháňa, zobrazuje realitu tak pravdivo ako sa len dá. ()

Reklama

dacek 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, kde se neřeší ve filmech tisíckrát ohraná témata jako coming out nebo vyrovnání se s orientací, ale posunuje nás rovnou k fungujícímu páru, který se chystá adoptovat dítě. Díky originální zápletce a nenucenému zpracování jsem si film užil od začátku do konce. Prostě skvělej film, chtělo by to víc takových. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Romantický slaďák s hollywoodským koncem. 1) Gayové jásají a rozdávají ceny na nejrůznějších festivalech. Téma adopcí dětí homosexuálními páry je ožehavé a postupně si razí cestu ve vyspělých zemích (ve Švédsku jsou adopce legální od roku 2002). Svou osvětovou roli hraje film spolehlivě. 2) Vlastní fabulace příběhu ve mně vzbuzuje nadšení menší. Příjemný snímek s nepříliš výrazným (inu, Švédsko), ale přesto čitelným humorem balancuje na hraně mezi komedií a dramatem s občasným výkyvem tu na jednu tu na druhou stranu. Sladkobolný konec (jakkoli mám rád hollywood happy ending) vyznění filmu poněkud zamlžuje. Divák je rád, že to tak skončilo, ale přitom cítí, že dobrý konec poskytuje dílu a jeho poselství medvědí službu. Z možné psychologické společenské sondy film sklouzává do lehce prvoplánové komedie, která pobaví, ale do mysli se příliš nezaryje. Škoda, tvůrci měli podle mého názoru na víc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kómedia a dráma mi ku tomuto filmu absolútne nesedia. Je to podľa mňa čisto romantický film, ktorý síce rieši nejaké tie problémy spoločnosti, ale kĺže len po povrchu. Neurazí, nenudí, pozerá sa v pohode. A Gustaf niečo od svojho slavného otca predsa len podedil, lebo ak nie je originál gay (nezisťovala som), tak ho zahral bravúrne. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl v ČR v roce 2009 uveden na filmovém festivalu Mezipatra, kde získal Cenu publika. (Verka13)

Reklama

Reklama