Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Vieš o tom, že byť na šikmej ploche je reťazová reakcia?...Všetko je reakcia! Jedna vec predchádza druhú. Človek má slabosť, je nedokonalý. Nedokonalosť ho vedie k vine. Vina ho vedie k hanbe. Hanbu si kompenzuje pýchou a márnivosťou. A keď pýcha zlyhá, zmocní sa ho zúfalstvo a vedie ho k jeho vlastnej záhube. To sa stane jeho osudom. Niečo musí zastaviť prúd." Veľmi zaujímavé pozastavenie sa nad osudovosťou. Existuje vôbec nejaký osud? Je ho možno zmeniť? Čo všetko ovplyvňuje náš život a kto ho riadi? Zamyslením sa a hľadaním odpovedí práve na tieto otázky je pretkaná celá tvorba Jamina Winansa. Ja som ako prvý od neho videla film The Frame, teda som na to išla v opačnom poradí. Veľmi ma upútal nielen príbehom, ale najmä spôsobom spracovania. Siahla som preto aj po skoršom Jaminovom diele - Ink. Ink ma dostal oveľa viac ako technicky a umelecky prešperkovanejší Frame. Neviem čím to je, možno jednoduchosťou myšlienky, ktorú prezentuje a ktorá je naopak vo Frame oveľa ťažšie čitateľná. A ja nemienim vyššie hodnotiť len preto, lebo som sa po dopozeraní musela hlbšie zamyslieť...mne niekedy stačí byť po dopozeraní očarená, čo sa stalo práve v tomto prípade... ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Všichni jsme součást písně, jen já slyším hudbu.“ Propadla jsem kouzlu Inkink je vášeň… ink je dokonalost. Jamin Winans vytvořil barvitě hravé nekonečno úžasnou strhující formou. Hudba je dynamická smršť podbarvena konejšivým pohlazením, jejíž výrazné tóny mě zanesou až na vrchol omámení – nefalšovaný pocit Ink. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Další velice dobře zpracovaný a poutavý sci-fi nízkorozpočťák, ve ketrém vidíte obrovskou myšlenku a snahu tvůrců využít peníze do posledního groše. Není to na 100%, mezery tam jsou, takže záleží z jakého pohledu to divák vezme. Já ale musím dát 4*, protože mě film moc bavil. Zpracování filmu je opravdu poutavé, příběh je dobrý, možná ne tak jasný, ale hlavní plus tohohle filmu je zvuková stopa od Jamina Winanse, pro tu jedine 5*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Co mi u filmu vadilo, tak kulisy a někdy herectví na úrovni studentského snímku. Což se tvůrci snažili zakrýt rychlými střihy, švenky a někdy i zoomováním. Použité filtry, no dobrá, měly odlišit jednotlivé světy. Na druhou stranu, když jsem se s těmito negativy smířil, dostal jsem slušnou fantasy sci-fi o tom, že bychom neměli zapomínat na své blízké a mít je rádi. Což si myslím je hodně nutné poselství dnešních dní. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa nedivím, že žiadne väčšie štúdio neprejavilo o Ink záujem. Práve aj z tohto dôvodu, keď malinká spoločnosť Double Edge Films, musela nakoniec všetko robiť a uhradiť sama, vznikol druhotriedny film, ktorého špeciálna schopnosť unudiť diváka takmer k smrti je očividná. Toto je výsledok toho, keď sa do filmu pustí malá spoločnosť, nesympatický druhotriedny herci česť výnimkám (Quinn Hunchar - Emma) a neschopný režisér. Ako samotný csénar nieje zlý, ale nato, aby film spĺňal moje očakávania, sa do toho musí obuť niekto iný. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama