Reklama

Reklama

Komabrutální duel

(festivalový název)
  • Německo Das Komabrutale Duell (více)
Německo, 1999, 90 min

Obsahy(1)

Když se parta kamarádů rozhodne natočit si v amatérských podmínkách horor, občas z toho vznikne nesmrtelná klasika kalibru Smrtelného zla Sama Raimiho nebo Vesmírných kanibalů Petera Jacksona. Většinou ale výsledek připomíná spíš otravné domácí video z babiččiných narozenin doplněné o pár krvavých efektů. V některých případech, kam patří třeba francouzský Ogroff nebo německý Komabrutální duel, ale tvůrcům nechtěně vyroste pod rukama neodolatelně naivistická monstrozita, která evidentně vznikala bez špetky soudnosti, zato s maximálním nadšením. Režisér Heiko Fipper a jeho tým chtěli natočit nekompromisní humusný gore fest, kde permanentně chlístají hektolitry krve, kde se provádí bolestivé mučení a kde brutálních útoků nejsou ušetřeny ani těhotné ženy. Problém ale je, že veškerá krev ve filmu je očividně hodně naředěná šťáva, speciální efekty vypadají jak z divadelního představení žáků základních škol a přepálené násilí působí absurdně směšně. Děj filmu se ztratil někde v natáčecím procesu a inscenační neschopnosti tvůrců, takže film působí jako série nahodilých, nonstop brutálních výjevů. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - je to ukázkový německý underground, což já občas pro pobavení můžu. A také mě zajímá, jak jsou udělány speciální efekty. Jednoduchý příběh, hmm, tedy spíše mikropříběh, je postaven na motivu pomsty. Ta se postupně zvrhne, kdy proti sobě stojí nejen dva maníci, ale postupně dvě skupiny. Ty se navzájem masakrují, až lítá doslova všechno, ale! jsou tak říkajíc nesmrtelní, tudíž jejich smrtící potyčky jsou nekonečné. Kromě řady inspiračních filmů je zde motiv z Frankensteina, nebo možná rovnou z Re-Animátora, tak trochu i z Antropofága, ovšem zdejší lidské plody jsou pouze vyrvány z těla a pozření už chybí - tady hrají Italové nadále prim. Gore efekty jsou ve větší míře nepodařené, než podařené, ale to mi vadilo méně, než stříkající hnědá krev - proč? Jaká škoda! Účastníci si museli natáčení užívat, což je vidět téměř na každém metru filmu. Šťavnaté, levné a zaplavené krví a vnitřnostmi. To vše doprovázejí neuvěřitelně čvachtavé zvuky. Rozhodně nic pro běžného diváka! Tohle je pro okraj okrajového publika, co ví, do čeho jde, a dokáže si podobné bizarnosti užít. A škoda jen, že směrem ke konci se vše už víceméně opakuje... ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem udělil nespočet odpadů, ale myslím si že tenhle je jeden z nejzaslouženějších. Naprostá zhovadilost a vrchol nevkusu. Myslel jsem, že to ani nedokoukám. Nakonec jsem to dal, ale byl to velkej boj. Tenhle film je tak amátérskej, trapnej, nereálnej, nudnej, ..... prostě nekoukatelnej. Krev tu teče po hektolitrech, ale co z toho když gore stojí za vyliž prdel a to co má znechutit spíš pobaví. Za vše zmíním dvě scény. Rozříznutí hlavy vejpůl následné vložení mozku do palice a posléze spojení hlavy za pomocí tavné pistole. Další z nechtěně vtipných scén se odehrává kolem 53 minut. "Borec" rozpáře buchtě báchor, vytáhne dvě děcka ( panenky ) a následně je rozdupe. Tohle bych nedoporučil ani největšímu nepříteli. " Zlatej " Knochenwald. To byla sice taky 3,14čovina, ale se stopáží 22 minut. Těhle 90 minut bylo fakt nekonečných. Brutal große Scheiße ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2017] Zapomeňte na Oscara. Vizionářští tvůrci Komabrutálního duelu přišli s konceptem modulárního těla už na konci devadesátek v zapomenutém skvostu těch nejbéčkovějších kvalit. Utrhli vám ruku? Použijte vrtačku Bosh a pořádnej šroub, za pár dnů to bude OK. Ustřelili vám hlavu a zbyla vám jen přední část lebky? Nezoufejte, kamarád se nabídne, že Vám dá půl mozku. Vše se slepí tavnou pistolí a nasadí. A na všechno ostatní tu je svorkovačka. A když už jste na tom hodně zle, tak si přinesete kýbl krve a dáte si infuzi centimetr tlustou hadičkou. Skvostné. Když vásněkdo zabije plastovou motorovkou do břicha a do krku, tak vstanete a zastřelíte ho. A on vstane… You know… Jen mi fakt dlouho trvalo pochopit, že ten týpek na konci opravdu umřel a proto to bylo tak skvělý finále. Prostě čekáte že vstane. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná kakofónia nezmyselných nápadov, brutálneho ( ale smiešne prevedeného ) gore a ambicióznych hereckých výkonov. Všetko pekne zamiešané v necelistvej hmote. Tu mal niekto za cieľ natočiť to najkrvavejšie, čo sa v európskych krajinách objavilo. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že je hrozně šlechetné, když někdo tráví volný čas s kamarády natáčením filmu, ale po zhlédnutí tohoto snímku jsem svůj názor přehodnotil. ()

STIMU 

všechny recenze uživatele

Dát ***** nebo odpad? Film není vtipný, drsný, hluboký, dojemný nebo nedej bože poučný. Je strašný, děj skončí asi po 5 minutách. Po 20 minutách už se ani nedá rozpoznat kdo je kdo. I kdyby chtěl člověk někomu fandit, neví komu. Přesto ve mě zanechal jedinečný pocit a myslím na komabrutální duel i po roce od shlédnutí. ()

Reklama

Reklama