Reklama

Reklama

Cesta

Obsahy(1)

Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou pro člověka vychovaného západní civilizací jen těžko pochopitelné. Kouzlo krajiny i svérázné povahy zdejších lidí mu však okamžitě učarují. Zasvěcenou průvodkyní se mu stane krásná marocká dívka Zahrad, se kterou se náhodně seznámí. Ta mu chce ukázat všechny půvaby své země, proto jej vyzve k cestě do pohoří Atlasu, z jehož vrcholků lze údajně pozorovat nejkrásnější východ slunce na světě. Zprvu romantická vyjížďka se však změní v noční můru, když v horských stráních objeví tajemné chodby, v jejichž temných zákoutích se skrývá děsivé tajemství. Luke začíná tušit, že nejkrásnější východ slunce by pro leckoho mohl být také tím posledním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem o 4* ale bohužel. Tohle je prostě film kde předpovím každou minutu dopředu(a to se mi nestává). Děsně předvídatelnej film s výborným Dorffem, nevím proč do toho lezl, přeci jen má na víc. Nicméně hudba, kamera, prostředí je dokonalé. Ale jak jsem řekl nedokážu dát víc, Heller neměl koule nato udělat nějakej twist. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o nástrahách, které v Maroku čekají na bílé cizince. Nedostatek lidských orgánů k transplantaci je všeobecný problém po celém světě a tak se není čemu divit, že se je někdo pokouší získat nelegální cestou. V dnešní době to není nic překvapivého a tohle téma už bylo mnohokrát náplní nějrůznějších filmů. Děj se moc vlekl, atmosféra místy hodně nudná, herecké výkony mě moc nepřesvědčili a jediné co stojí opravdu za to je pěkná herečka. Prostě průměr se vším všudy. ()

Reklama

Arkos 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl tedy řádně dlouhý, trval přibližně 50 minut. Za tu dobu se nás tvůrci zřejmě snažili seznámit s místním obyvatelstvem a jeho zvyky a já celou dobu přemýšlel, co z toho vyleze. Nakonec na posledních 40 minut z toho byl dobrý thriler, i když tato část filmu byla dost předvídatelná a nějaké velké překvapení z toho nebylo. Ale celkově na jedno podívání to nebylo špatný. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Cesta (2007) aneb cestováním ku zdraví (doslovně). Na konci filmu si řeknete, že půlku tajných odhalení jste tušili už v průběhu filmu...je to pravda, odhadnout se dá mnohem víc. Prvek překvapení tedy není kdo (to zjistíte už na začátku), ale proč (to vám docvakne až na konci). A to "proč" není tak špatné. Obchod je obchod, obětování jiných pro záchranu druhých je hodně dobrý business. Zvlášť, když to druhé číslo je vyšší. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

rozhodne som čakal od filmu viacej. Dlhá predohra budila zdanie, že skôr puojde o romancu .. dosť nudnu v suchom marockom kraji. Akurát divná tlmivá hudba vzbudzovala predtuchu niečoho nedobrého. Druhá polovička upadla do podpriemeru hororovych scenárov. ked k tomu pridám nevýrazne výkony neznamych tuctových hercov .. mno ... Film rozhodne nepodporí sympaie k arabskemu svetu, skôr. naopak. Rozhodne by som nesiel do maroka ci arabskeho sveta zaháňať spomienky za stratou svojej frajerky. Nórsko moja studenkavá zelená krajina, kde sme všetci Európnia !!!! a nie kukat po nejakych hlinených na seba nalepenych suchyych chatrciach na úbočí, kde sa pije ten odporny čaj a na trznici lietaju v prachu muchy. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama