Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ MÁ ŽIVOT, JAKÝ SI HO UDĚLÁ. A BÝT ZVRHLÝ JE JEDNA Z CEST.“...... /// Netradiční příběh o cestě k 1.erekci, nešťastný lásce a životě v hříchu. Film plnej voyeurství, oplzlostí, úchylný zábavy, sexu i smrti jménem Boha (a něco novýho bys neměl? Bůh je sobec, stejně jako lidi!), nenávisti, vedoucí přes lapání bobříků ke ztopoření srdce. Tomu já říkám UMĚNÍ! (nebo ne?) SLÁVA VŠEMU PERVERZNÍMU! Uchylákova působivě podrobná a komplexní příručka plná lásky. Škoda, že to sekli z těch 6ti hodin (jen) na čtyři (aspoň ti zbyde víc času na focení…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcujou mě příběhy podle skutečnosti a navíc - plný hříchů. 2.) Páč mi nikdo nemusí vysvětlovat, že všechny pravdy světa jsou ukrytý….(tak schválně!). 3.) Jsem spíš na tu erekci na srdci (proto vocením amputaci čuráka nůžkama). 4.) Thx za titule ,,muskcz“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neskutecne originalni, zabavny a epicky asijsky kousek, ktery zvladl nevidanou vec - ani na chvili nenudit ve sve monstrozni 4h stopazi. Vyborna story, zvrhle charaktery, brutalni drama, unikatni romance i (a to zejmena) extremne vtipne momenty. Je na case abych konecne zmasteroval techniku Tosatsu, pouzil Kung-Fu k ziskani momentky zenskeho rozkroku, poradne to rozjel s kamerou na auticku a pouzival trojdilnou tyc San-sestsu-kon k polapeni bobrika! 9/10 ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nebýt při nemoci schopný dělat nic jiného, nežli jen ležet a léčit se, u toho má člověk čas na hodně zvláštní věci - například se podívat na čtyřhodinový těžkotonážně romantický film o fanatických křesťanech, kteří běhají po městě a kung-fu stylem fotí kolemjdoucím školačkám kalhotky... a co víc, ono je to "Love Exposure" vážně parádní. Nenudí celou stopáž, ztopořené penisy míchá s filosofickými otázkami a ještě k tomu dokáže vzít za srdce. 8/10 ()

Tuskík 

všechny recenze uživatele

Po této neuvěřitelné podívané ode mě už málokterý film o lásce dostane pět hvězdiček. Na začátku jsem byl skeptický hlupák, rozhodnutý zabít 4 hodiny koukáním na hovadiny. Že to bude tak hluboký zážitek, po jehož konci si budu přát, aby to bylo dělší, číst bibli, poslouchat beethovena a přemýšlet o lásce a o životě, to jsem opravdu nečekal... Sono je génius! ()

balone 

všechny recenze uživatele

4 hodiny připoután k posteli a každé vyrušení od toho filmu, ať už nějaké potřeby nebo někým mi byly na obtíž. Když bych měl obsáhnout vše co k tomu filmu mam, tak se dneska nevyspim, takže to zkrátim jen na pár bodů. Herecké obsazení výtečné a jejich výkony i nezapomenutelné, režisér pečlivě vybral správnou osobu pro každou roli, to že někteří asiati vypadají zženštile se mu zde i hodilo do scénáře. Hudba nebyla výrazná, ale hezky doprovázela celý film, možná někde však chyběla. Stopáž celkem dlouhá, ale zase kdyby to mělo jen 2 hodiny, tak si řeknu, že chci ještě, takhle mi to vyhovovalo. Témata, která tam byla omílána jsou určitě aktuální. Vyzdvyžené úchylky už jsou celkem známé i u nás a není to jen výsada japonců, jen o nich se to víc ví. Celkem film hodnotim za 95% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)
  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)
  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)

Související novinky

Reklama

Reklama