Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenze (87)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Parádní nápad umístit epidemii do Afriky. Prostředí se mi líbilo, oživlé mrtvoly byly na naprosto každém kroku i v tom nejzapadlejším zákoutí si člověk nemoh být ničím jistý. I přes šílenou stopáž jsem se ani vteřinu nenudil. Je ale pravda, že zombíci byli trochu "nudaři" - ani neřvali ani neměli žádné grimasy, prostě se jen mrtvě vláčeli, ale ani mi to nevadilo. Britský rukopis jsem z toho absolutně necítil. Pro mě ve všech směrech originální. Možná jen škoda neurčitého konce. Konečně po době (naposled snad poslední Romero) pořádná zombičina. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč se to děje?" ,,Příroda se nejspíš snaží udržet křehkou rovnováhu..." Nepochopení filmu plyne zřejmě ze špatného žánrového zařazení. Ano, jsou zde strašidelné scény, atmosféra místy houstne a smrt je všude kolem. Leč...spíše jde o podobenství, mystické drama či o hledání. Ústředním motivem je cesta plná překážek. Co se nachází na jejím konci? Lze si jen domýšlet. Kvalitní gore efekty, uvěřitelné zombie, dusný africký vzduch, čarokrásné přírodní scenérie. Nakonec není důležité, jak se to stalo, ale co bude dál...bude-li vůbec něco. Vhodně zvolená hudba (Imran Ahmad), která je střídána až bolestným tichem, navozuje patřičné napětí i chvíle oddechu a přemýšlení. Smrt doslova na každém kroku čeká na svoji příležitost a postavy se snaží nedat jí šanci. Jenomže síly pomalu ubývají... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tahle nízkorozpočtová "africká" zombiárna mě příjemně překvapila. Není to tedy samozřejmě žádné výpravné a epické veledílo, není to ani áčkové béčko jako třeba od Rodrigueze, ale zombies jsou správně oldschoolově pomalí a vláční, takže se dají střílet do palice jedna báseň. A jelikož jsou všichni (vlastně skoro všichni) černí, na své si tak mohou přijít i diváci s rasistickými choutkami. Ale příběh taky vypráví o jednom dojemném mezirasovém přátelství a o statečném bílém muži, zachraňujícím černá nemluvňata ze spárů lidožravých bestií. Roztomilá záležitost na dvě tři použití, ovšem s delším časovým rozestupem. Silné tři. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Další rozkošná road movie, tentokrát po afrických savanách. Je sice trošku problém s palivem a chladící kapalinou, ale zato potkáte spousty stopařů, kteří vám pomůžou problémy vyřešit razdva. Černé zombie jsou zcela jistě fajnovka, ale zatímco tady, tady a tady pomalejší děj nevadil (no u posledního už trošku vadil), u téhle černošské putovačky bych nemilosrdně řezal minimálně 20 minut. Práce mačetou byla ale na vynikající úrovni a kdyby se tvůrci poučili například z Hotelu Rwanda, věděli by, že i bez munice se dají elegantně řešit hodně početné problémy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu velké a nečekané překvapení!! Zombárna v Africe, kde cestují nehostinnou přírodou běloch s černochem, střílej a mordujou nekonečný množství plížících se černošských zombií a hledají jakékoliv útočiště. Film v podstatě bez děje, bez vysvětlení, bez varování, bez "Romerovské kritiky" ... pouhá beznaděj a desítky masakrů zombií. Opravdu nenudící a působivý snímek, který mne velmi mile překvapil, pohltil a neodradil ani dlouhou stopáží. Temnota sama... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama