Reklama

Reklama

Green Lantern: První let

  • USA Green Lantern: First Flight
Trailer

Před více než třemi miliardami let rasa nesmrtelných známá jako Strážci vesmíru, vytvořila tým hrdinů a dala jim za úkol chránit svobodu a právo ve všech galaxiích. Každý z nich dostal prsten s jedinečnou mocí, který umožňuje svému majiteli ovládat svět kolem sebe a omezují ho pouze fantazie a vůle toho, kdo jej nosí. V animované dobrodružné sci-fi se představuje pilot Hal Jordan, jemuž umírající mimozemšťan nabídne právě tento prsten moci a s ním i členství v hrdinské intergalaktické policii. Hal nabídku přijme a stane se tak prvním pozemšťanem v jednotkách Green Lantern. Brzy ale odhalí rozsáhlé spiknutí, které ohrožuje celou strukturu Green Lantern, a musí využít všech svých právě nabytých schopností, aby byl ve vesmíru zachován mír a řád. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Animace je fajn, akce je velmi slušná a patřičně monumentální (snímek se s ničím nezdržuje a pálí nás od akce do akce hned od počátečních minut) a navštívení dalších světů, a následné přemístění děje výhradně na planetu Oa velice potěšilo. Kdyby takto vypadal hraný film, vůbec bych se nezlobil. 8/10 ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Tohle není ani tak komixovka jako skoro slaďoučká pohádka pro děti (dobrá... až na tu slečnu, která vlastně nebyla až tak úplně hodná...) A nebejt tam veverka, pro který mám slabost, tak jsme ještě níž... Tohle byla prostě ta klasická pohádka, na které jsem se vydržel dívat když mi bylo deset... V té době jsem je vlastně doslova hltal... Leč tahle přišla o devět let později a na mém vnímání se to nutně muselo projevit... ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi na mysl tlačilo jedno slovíčko: přehnané. Začátek mi připadal schválně silně nevýrazný, jen aby o dvacet minut později přišlo nefalšované peklo plné spektakulárních soubojů a megalomanských výbuchů. Bojuje se po celém vesmíru a ničí se planety... Příběh se bohužel nijak neobtěžuje s vysvětlováním, jak to vlastně celé s onou podivnou zelenou sílou a prsteny je, a mě hlubší mytologie docela chyběla. Připadal jsem si jako vhozený do rozjeté scifárny. Zdaleka jsem nebyl ponořený do děje, a tak jsem zůstal odkázán jen na typické komiksové zvraty a zábavnou akci. Přitom stačilo jen přitlačit na příběh, a hlavně na minulost a osobnost samotného Hala Jordana. Scénáristé to holt podělali. Škoda - jsem velice zvědavý na Campbellův celovečerák. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pozemšťan Hal Jordan se stane jedním z ochránců vesmíru, tzv. Green Lanternů, a my jsme svědky jeho prvního velkého dobrodružství. / Tohle bylo moje poprvé, co se tohoto superhrdiny týče, no a nemůžu říct, že by se mi dvakrát moc zamlouval. On sám není příliš zajímavý (a prakticky jsem se nedozvěděl vůbec nic z jeho minulosti) a nelíbí se mi ani celý ten svět. Moc sci-fi, moc a la Star Wars, přičemž řadoví obyvatelé kosmu se mi zdály být celkem odfláklí. Místy jsem se i nudil. Pořád tomu ale nenapálím pod tři hvězdy, protože zase taková nuda to nebyla. A vlastně jsem si oblíbil jednu postavu - Sinestra. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Green Lantern je dobrý nástupce starších filmů Lauren Montgomeryové. Pěkná akce, která rychle odsejpá a s ničím se nepáře. To se mi líbí na kreslených filmech: absolutně se nezatěžují se zdlouhavým vysvětlováním. Ještě před úvodními titulky se divák dozví téměř vše podstatné a pak následuje okamžité vržení do akce. Kromě toho jsou zde výjevy, které by v hraném filmu pravděpodobně ani nefungovaly, jako je například scéna v kantýně ne nepodobné té z Mos Eisley, která je narvaná nejméně dvacítkou roztodivných mimozemšťanů... Se Star Wars toho má tento film společného víc, samotní Green Lanterni nemálo připomínají Rytíře Jedi... Celkově se jedná o spíš temnější záležitost, samozřejmě v rámci možností:) ale není to tak dětské jako poslední marvelovské kousky (Ultimate Avengers), v tomhle má DC navrch. Jinak režie je perfektní, připomínky mohu mít leda ke scénáři - hlavně ke konci filmu tak nějak dochází dech a "grandiózní" finále není vůbec ničím výjimečné či zapamatovatelné. A zatímco Sinestro je vykreslen poměrně důkladně, Hal Jordan skoro vůbec, člověk se o něm má šanci něco dozvědět právě jen z těch asi čtyř minut před úvodními titulky. Neubráním se také hypotetickému srovnání s hraným filmem: tam to bude samozřejmě přesně naopak, většinu stopáže se bude Hal Jordan seznamovat s prstenem a jednotkami Green Lanternů a děj se nebude odehrávat převážně ve vesmíru. Namísto toho se možná dočkáme romantické dějové linie a bude kladen důraz na Jordanovu dvojí identitu na Zemi. 75% ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama