Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní, ničím překvapující a z žánru nevybočující drama o muzikantovi, který má své nejlepší roky za sebou. Film jede v zaběhlých kolejích, kdy divák sleduje stárnoucí, alkoholickou trosku, nechybí osudová láska, která změní život ani problémy s tím spojené. To, že je Jeff Bridges vynikající je bez debat ale to k takovému filmu patří a v 90% je hlavní hrdina to jediné, kvůli čemu diváci takové filmy sledují. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Presne pre tento typ filmov mám pojem "all american movie". Nie je to zlé, ale sláva sa určite nekoná. Jeff Bridges je výborný, ale nie oskarový (resp. hrá typ "hrdinu", ktorý Akadémia dokáže nadceniť). Bridgesova postava ma nedojala, nezaujala a neprežíval som s ním takmer nič...Hudba v tomto filme tiež nie je šálok môjho kafe...Crazy Heart je pre mňa úplne priemerným, beztvarým filmom. Btw: Colin Farrell prvý a asi aj posledný krát pôsobil vo filme úplne trápne:) ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Budováno pro Bridgese. Takové ty velké příběhy s jedním nosným hrdinou, který uhraje všechno. Všechno to funguje, Lebowski je skvělý, scenérie špičkové, hudba velmi fajn. Jenže od začátku jasně víme, že přijde zlom, přijde ponaučení, přijde to a tohle. Líbilo, ale nevzalo za srdce, krom Bridgese totiž není film ničím extra vyjímečný, ačkoliv je nadprůměrný. A tím vyjímečným myslím například kamera u Aronofskyho Wrestlera, muzikou a podivností u Walk the line. Takže dostanete to, co čekáte. Bridgesovi Oskara přeje každý, ačkoliv Lebowski a určitě i True Grit budou někde o x úrovní výše. A víte co? Nakonec jdu ještě o patro níž, přeci jen to ze mě za pár dní totálně vyprchalo. Škoda, jsem zlý. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s ostatními životními příběhy jednotlivých hudebních géniů, tenhle film by byl ze všech nejslabší. Není vysloveně špatnej. Dalo se na to koukat a muzika byla kupodivu slušná, i když bych jí samotně poslouchat nemohl. Průser je ale v tom, že příběh country zpěváka Bad Blakea není natolik zajímavý, aby mě dokázal chytnout. Neobsahuje nijak závratné scény, které by dokázaly zapůsobit. Dokonce ani ta muzika, ačkoliv je pěkná, nedokáže nadchnout. Jediný zajímavý na tom je Jeff Bridges, ale ten se stejně 80 procent filmu válí vožralej a zpocenej před plátnem, takže i když je to výkon od srdíčka(spíš si chtěl ale odnýst nějakou sošku), nijak hotovej z něj taky nejsem. Špatný to není, ale jméno ten zpěvak v mém srdci také nikdy mít nebude, a už vůbec ne po tomto filmu. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký i pěvecký výkon v podání Bridgese, kterému zdárně sekundují malé vedlejší,zato dost důležité postavičky v podání Gyllenhaalové, Duvalla a v neposlední řadě Farrela. Velmi citlivě vykonstruovaný příběh a výtečná country muzika, dělají z tohoto filmečku nezapomenutelné dílo a staví na jedno z nejvyšších míst filmové tvorby roku 2009. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Film sa mal pôvodne objaviť len na DVD. (slavo_held)
  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama