Reklama

Reklama

Washingtonský lobbista a obchodník Jack Abramoff se zapletl do obrovského korupčního skandálu, který zahrnoval i vysoce postavené státní představitele. Byl obviněn z podvodu, spiknutí, daňových úniků a uplácení politiků. Kevin Spacey září v roli atraktivního padoucha, jenž neztrácí okouzlující styl ani při té nejšpinavější akci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (75)

iamek 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že někdo konečně natočil film z prostředí lobistů a ještě k tomu podle skutečné události. Aspoň vím jak funguje práce Dalíka a spol. Myslím, že pohled do zákulisí politiky se povedl na jedničku a k dokonalosti toho moc nescházelo. Potěšil mě standartně skvělý výkon Kevina Spaceyho. Tenhle film si zaslouží červené hodnocení. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ignorant okolních dění, ale o Jacku Abramoffovi jsem do shlédnutí tohoto filmu nevěděl vůbec nic. Samotný film je natočen velice poutavým způsobem a dovolím si tvrdit, že plně si jej užijete až po druhém shlédnutí. Ano podobných příběhů už bylo zfilmováno opravdu hodně, ale přesto, že se klauzulí podle skutečné události nenechávám moc ovlivnit, v tomto případě to u mě zvedlo na poutavosti. Kevin Spacey je standardně výborný a ostatní osazenstvo taky. ()

Reklama

fishki 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi odosobňovalo od filmu, pretože prípadu Jacka Abramoffa som venoval posledný polrok v škole na prednáškach o lobbyingu. Prípad je neskutočný nie len pre množstvo peňazí (Jack si nechával preplácať za svoje služby 10-násobky bežnej hodnoty), ale ide asi o najznámejší prípad lobbyingu, v ktorom je zapletených toľko politikov (na výplatných páskach bola takmer polka Amerického Kongresu). Nebol to žiadny baránok ani bábka. Bol to neobyčajný DC lobbyist, ktorých tam behá neúrekom. Jack na sebe však pracoval viac ako ostatní. A to už od školských čias. Mno, a k filmu. Takmer nemám výhrad. Film je nesený vo vtipnom duchu dopĺňaným príjemnou hudbou. Ako život Jacka Abramoffa. Nešlo o žiadneho vraha. Len o podvodníka so zmyslom pre humor. Kevin Spacey ho zobrazil brilantne, Kelly ukázala, že vie byť fešanda a Barry Pepper udržal svoj herecký nadpriemer. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Politika je nástroj k usnadnění podnikání. Jelikož politci jsou vesměs idioti a neschopní bloudi, musí jim to, co po nich podnikatelé chtějí, někdo pořádně vysvětlit. Těm lidem se říká lobisté. Pokud vás tato věta zaujala, můžete se na film podívat a doufat, že vás zaujme taky. Pokud jste viděli Jistě pane ministře, nepotřebujete vědět už vůbec nic, tenhle film vás bude nudit. Já se o politiku nezajímám, ale Jistě pane ministře miluju. A tak mne tento film krutě nudí, jelikož nemá odstup, nemá humor a o cosi se pořád snaží. A ani Kevin Spacey asi neví o co. Jen snad o to, že spravedlnost v USA vždycky nakonec vítězí. U nás to holt lobisté mají lepší....50% ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Kevin Spacey je vynikající herec. Jack Abramoff vynikající lobista a bezesporu skvělé téma na film. Zaujal mě především konec, kdy se začalo pořádně něco dít. První dvě třetiny filmy byly jako klid před bouří. Sem z toho dost rozpačitý. Pro mě má cca 70%, ale je to dvojaké. Chvíli z toho mám dobrý pocit, jindy mi zase přijde, že byl moc zmatečný a těžko se v něm šlo vyznat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Předobraz hlavní postavy filmu pracuje nyní v pizzerii. (Zdroj: lidovky.cz) (landsman)
  • Jack Abramoff, hlavní postava příběhu, byl ve skutečnosti producentem filmu Rudý škorpion (1987), s jehož plakátem se ve filmu setkáme celkem čtyřikrát. (Ignus.cz)
  • Casino Jack byl poslední režisérský počin George Hickenloopera, který necelé dva měsíce před uvedením filmu do kin zemřel. (Ondrus)

Reklama

Reklama