Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výživná komedie, která má velmi hezky našlápnuto k plnému počtu. Hlavní čtveřice lidí se povedla na výbornou. Náserový mistr v bowlingu Woody Harrelson s hákem místo pravé ruky, Amiš Randy Quaid, jemuž zvyky i tradice ve všedním světě jsou naprosto cizí a je tak slušný až je to úsměvné, překrásná Vanessa Angel, která se stará o pánskou erekci a hlavní záporák Bill Muray, který zde má svou životní roli, hraje toho největšího hajzla, který podrazí i největšího kamaráda. Gagy jsou naprosto perfektní, většina lidí ve filmu má IQ kolem 50, takže úplně každá scéna vyzní vtipně ( Přezout koně stylem,že místo odebrání podkovy se mu uřežou nohy byla síla i na mě). Doporučuji všem, zasmál jsem se jak dlouho ne. 85% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to místy poněkud fekální humor, ale některé scény a dialogy jsou opravdu zdařilé a neotřelé. Holt tohle není Fellini, víme? (((-: Když od toho člověk čeká to, co mu bři. Farellyové mohou dát, pobaví se královsky. - dodatek 7.4.08 - když už jsem se k tomuhle komentáři vrátil, tak sem ještě hodím pár vtipných dialogů. Na pěti hvězdičkách i nadále trvám. Film, kde jsou hlavní hrdinové ujetý Amiš, bývalý skvělý bowlingář s gumovou rukou (nasazenou na háku) a štětka, prostě musím ocenit. Pozn. pro Jokera2 český dabing je hodně dobrý, ale v originále hodně fórů vyzní ještě líp. A teď konečně pár dialogů: - ESPN Announcer: So Roy, where have you been for the last fifteen years? - Roy: Well, I uh, well, ya see, I uh... Drinking. Lot a drinking. - ESPN Announcer: I see. Well, are you still drinking? - Roy: No. I uh... I put... uh... Why, you buying?...........................................- Ishmael: No way. Uh-huh. There's no way I can bet. It's against my religion. I was raised to *not* be a gambler. There's no way I'm going to bet. - Roy: Hey, hey, Ish. Ish! *Ish*! - Ishmael: No. No! *No* way! - Roy: Hey! Listen, you stupid banana head! You don't have to bet. I'll bet for you. - Ishmael: Oh, that's cool. I mean, what's the worst that can happen? - [Roy agrees by gesturing with his hook and then looks at it awkwardly] ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Každý správný a neohrožený intelekt nad touto podívanou v lepším případě ohrne nos, v horším hodí po pár minutách metlu, mě ovšem ať klidně znásilní rozžhaveným drátem, pro mě Kingpin představuje naprostý, ale opravdu úplně ten naprostý vrchol zábavy, kdy mohu zcela upřímně konstatovat, že žádná jiná komedie mě nikdy tak nepobavila, jako právě tato pecka, a to přesto, že veškerý humor je tu na úrovni houpacího koně, je mi to totálně jedno, já doslova řval od první do poslední minuty smíchy a zároveň musím i dodat, že pro mě osobně nemá žádná jiná komedie tolik kultovních a nezapomenutelných scén a hlášek, jako právě Kingpin. Bratři Farrellyové tu zkrátka roztočili absolutně nekompromisní a ničeho se štítící kolotoč šíleností a ujetostí, odehrávající se ve strhujícím tempu nechutností a bizardností, zároveň ale i nápaditostí a opravdu netuctových fórů. Nicméně je otázkou, jak vše by to ovšem fungovalo bez obsazení, které též nelze označit jinak, než jako absolutně ultimátní, masakrální Harrelson, trubkojdní Quaid, vychcaný Murray a samozřejmě šukézní Angel, ti všichni tu podali komediálně nezapomenutelné výkony, za které jsou jistě i mnoha diváky odsuzováni, ale pro mě znamenají TOP, TOP, TOP, ostatně ale stejně jako celý film! Takže opakuji, mým osobním králem žánru komedie je Kingpin!!! ()

cold 

všechny recenze uživatele

Super černá komedie, která u nás ani není moc známá. Podle mě nejlepší film od této dvojce (místama je to pěkně nechutný ... já za to nemůžu, že se po dobrým š.ku vždy pose..). Woody září, Quaid je slušný nemehlo a Murry je slizký ochránce osamělých dětí (s neskutečnou přehazovačkou). Děti nemají otce, ale velmi slušivé maminky! ___ A až půjdete na bowling, tak nestrkejte ruku do míst, kam přijíždějí koule. Mohli byste dopadnout jako "hl. hrdina" (Mr. Hook). ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Amiš na bowlingovém turnaji je dostatečně silná kombinace na to, aby to utáhla. Ještě je tam kus té nespoutané pomatenosti a retardovanosti z "Blbý a blbější", po tomhle filmu se už jejich tvorba začala postupně normalizovat a stávat stále nudnější. Bill Murray tam má skvělou roli macho degeše a soupeří s Harlesonem o největší přehazovačku ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama