Reklama

Reklama

Van Diemen's Land

Trailer

Obsahy(1)

Macquarie Harbour je brutální australská kolonie pro trestance nacházející se v Tasmánii. Trestanci byli odsouzeni hnít tu tisíce mil od domova. Ploty nebyly potřeba, protože nepřátelská krajina kolem se ukázala být více nepřekonatelnou hranicí než klec.  Film je založen na skutečné události a vypráví příběh osmi odvážných uprchlíků, kteří se v roce 1822 snaží uniknout z tohoto pekla do neznámé buše. Skupinku z Irska, Skotska a Anglie spojuje jedno - chuť po svobodě. Buš je však neúprosná. Zoufalí a ztracení jsou nakonec hlady dohnáni k stále děsivějším činům. (beran-ek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Byla mi bližší Poslední zpověď Alexandra Pearce ať už kvůli stopáži. nebo co do depresivní intenzity. Van Diemen´s Land přiznávám atmosféru a využité exteriéry, špatní nebyli ni herci, ale celkově to na mě působilo monotónne utahaně. Prostě kluci táhnou Tasmánií a postupně se navzájem požíraj. Nic víc. To by stačilo jen v případě, že by to tvůrce pojal jako explotation a tom se tady nedá mluvit ani náznakem. 30% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojen. Právě jsem jako regulérní masožrout dojedl steak, který byl víc, než krvavý. Sice to chvíli trvalo, příprava a takový ty věci kolem, ale jak došlo na jídlo, byl jsem u stolu zase první! Kdybych nebyl, bůh ví, jak a kde bych skončil, ale na to raději nemyslím. Takový výlet v krajině, která je nádherná a děsivá zároveň za to rozhodně stál a že zrovna nebyla po ruce žádná, pořádná příloha, to já vidím jako zcela drobný, nanicovatý a nepodstatný detail. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Trestanci jedné z kolonií Jejího veličenstva se rozhodnou zkusit štěstí v Australské buši a prchnou strážím z nucených prací. Uprlíci jsou zprvu stíháni od čehož je po čase upuštěno a tak jim nebrání nic ve vychutnávání svobody. Problém je jen jediný. V buši není vůbec nic k snědku. A taková Austrálie skutečně je... Když dojdou zásoby, někteří zeslábnou natolik, že jen těžko jdou dál. Myšlenka se kterou si pár mužů hrálo již delší čas přeroste v čin a spícího muže zabijí sekerou. Maso pak upečou a nabídnou ostatním. Tím se celkem jednotná ač z hlediska národností nesourodá skupinka rozdělí na ty co ve jménu Boha nepozřou lidské maso a raději nejí a dál čekají na nalezení potravy a na ty bez předsudků, jež začnou znovu nabývat sil. Jenže zabitý nebožák je za čas sněden a skupina má dále hlad a tak vyhlíží dalšího kandidáta... V partě začne fungovat těžká paranoia, nikdo nikomu nevěří ač se jednotliví muži mezi sebou navzájem ujišťují, že se budou chránit před ostatními....Divák je nucen přemýšlet , jak by se v podobně krajních situacích choval on... Snímek končí naprosto drsně a ještě drsnější na tom je, že byl natočen podle skutečné události.... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Chodí pešek okolo, nekoukej se na něho. Koho pešek sekerou bouchne ... Prvních patnáct minut jsem se bál, že by to mohl být průser, protože herecké výkony a úvod do příběhu byly na úrovni ochotníků. Pak jsem se přestal bát a začal počítat mrtvoly a tipoval koho kdo sežere jako dalšího. Tohle nemá naprosto nic z roztomilosti Dravců. Nic z bezvýchodnosti Aquire, hněv boží. Nic z uhračivosti Malickových filmů. Vůbec nic, jen hodně mírné jatka a pár špinavých chlapů. Ta atmosféra filmu? Tou je myšleno pár přeletů nad pustou Tasmánií ... ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

3* ze soucitu k atmosféře a přírodě. Jako film je to celkem obstojné, skličující, šíleně depresivní. Jenže, težko říct jak to doopravdy bylo , uživatel JANARYBA to celkem vystihl, celej tenhle film bohužel ničí to o čem to celé je, a to je banda totálních dementů který si fakt nedokážou sehnat k jídlu posranou žížalu, krysu, žábu, rybu atd.. i kdybych měl žrát vlastní hovna pořád lepší než žrát lidi. Banda tupců kterejm sem to přál ! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Okrem ostrova Tasmánia sa filmovalo aj v jednom z austrálskych národných parkov. (MikaelSVK)
  • Malú rolu vo filme si zahral aj samotný režisér Jonathan Auf Der Heide, a to vojaka v člne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama