Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud Maska představila Cameron Diaz, tak Mary ji dostala na vrchol. Nejvíce se mě líbil úvod, ve kterém se stane Benu Stillerovi jedna nepěkná nehoda. Pak se naše komedoška trošku rozmělní. Bohužel jí ubližuje vydatná stopáž. Blbý a blbější nebo Irena jsou přeci jen údernější filmy. I přesto je ovšem Mary stále hodně fajn. 70% ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Toto je taková komedie spíše na nižší úrovni. Ale rozhodně se nehrabe někde pozadu za těmi lepšími... Jde tam o romantický příběh Mary a jejich přátel, přičemž dochází ke spoustě vtipných scén... Nejznámější je ta jask si ho mladý muž honí na záchodě u katalogu spodního prádla (ženského :)), a když je po všem tak jasi neví kam se "to" podělo, ale nechal to být. Poté otevře dveře Mary, a zeptá se "to je gel?", a on vůbec nětušíc o co jde, "jó jasně" a Mary si z jeho ucha "to" dá na ruku a jako gelm si je "nageluje", střihem se dostíváme asi o 5 minut vpřed, jak oba s polu sedí u baru a Mary stojí vlasy tam, kde si je "nagelovala"... Toto je také mimo jiné důkaz o vulgárnosti snímku... Vulgární je to opravdu dost, jako třeba polodetail až detail (velikost záběru) na skřípnutý pytel (šourek) v poklopsi atd. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

I po 20 letech je drzý a vulgární humor osvěžující a řada scén i vypointování je prostě zabijácká, všichni si budou pamatovat gel na vlasy, ale film toho nabízí mnohem víc. Je zajímavé, že to dokáže při vší té drzosti zároveň fungovat jako nepatetická romantická komedie. Chválím super obsazení nejen ústřední dvojky (Keith David a Matt Dillon jsou super). Slabinou snímku je, že občas nedokáže servírovat zábavu plynule, jinak bych napálil hodnocení na plno. Vážně je doba takových komedií pryč? Škoda. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco na té Mary je ... to nepopírám, ovšem co se komedie o ní týká, nejsem si už zdaleka tak jistá. Zbytečně se uchyluje k poněkud nechutným vtípkům pochybné úrovně - a přitom to nemá zapotřebí. Úplně by stačilo, kdyby si jen maličko namáhala tu svoji pěknou hlavinku - jsem si naprosto jistá, že by pár použitelných vkusných legrácek objevila. P.S.: Mám Tě ráda, Bene Stillere, nicméně ... nemyslím si, že by ses musel za každou cenu angažovat v každé ptákovině, která se vyskytne ve Tvém dosahu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že Farrellyovci nejsou zcela psychicky zdrávi není nejmenších pochyb, ovšem s Mary udělali docela dobrý tah a tudíž vznikla poměrně slušná komedie, co nestojí jen na úchylárnách a hnusárnách všecho druhu. Scénář sám o sobě je snadno čitelný, prakticky už scénu před nějakým zlomem tušíte, že se to za chvilku zlomí. Místy se pak stává film až nudný nebo nezáživný, ale naštěstí je pak následná vtipná scéna natolik dobrá, že tu nudu před ní dokáže umazat. Ben Stiller je skvělý, dokonce si zachovává svou "vážnost" i s tím zařízením tam dole přiskřípnutým v poklopci. I když scéna s tím zařízením tam nahoře na uchu už je zas typicky úchylně přebytečná. Cameron Diaz je ovšem jako vždy kouzelně krásná, navíc se dokáže smát tak příjemně, že mi až uvadly tulipány ve váze. Něco na té Mary opravdu bude, no a za těch skoro 120 minut se dá zjistit že to je víc než jen hromada chlapů, ale taky kupa zábavy. Solidní počin úchylných bratrů. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 23 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Cameron Diaz (Mary) před natáčením navštívila svou starou střední školu, aby si připomněla, jak se chovat jako dospívající dívka. (veronikajel)
  • Jeden z vyšetřovatelů na policejní stanici řekne Tedovi (Ben Stiller): „Jsem detektiv Stabler a tohle je detektiv Krevoy.“ Jde o jména producentů Stevena Stablera a Brada Krevoye. (Cheeker)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama