Reklama

Reklama

Hledá se Eric

  • Velká Británie Looking for Eric (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eric Bishop je pošťák a velký fotbalový fanoušek, jehož život se dostává do krize. Starosti mu způsobují dva nevlastní synové i dcera. Eric dokonce uvažuje o sebevraždě. V tom ho ale přijde v halucinacích navštívit fotbalová legenda a bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona, který mu má v životních problémech poradit. Podaří se mu to? (Ruud36)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Toj 

všechny recenze uživatele

O tom, že politický režisér neznamená vždy chytrý režisér, ale zcela jistě to znamená "nefilmový" neestetický a trapný režisér... Dramaturgicky zcela nezvládnuté. Závažné se mísí s patetickým a rádobykomiký... Závěrečné rozuzlení mi jen dalo najevo, že film je skutečně tupý a hodí se spíš do televize. Nebo, že by se Ken Loach přizpůsoboval fotbalovému fanouškovi? Nemyslím si... Existuje mnohop tvůrců, kteří skrze film reflektují to skutečně závažné... Trapné předvystoupení Karola Poláka v klontextu tohoto filmu nebylo až tak hrozné. Každopádně na LFŠ tohle zřejmě nemá co dělat... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film je onanií nad fotbalovou karierou Cantony. Sorry ale tak okatě stavět "děj" na tom, že na plátně je TEN mega super borec Cantona, je opravdu zoufalé. Žádná prosvětlená komedie. Spíše šedivý (paleta barev) existenciální film. Tak to dopadá, když ve Varech na festivalu pouštějí divákům samé temné drama .. pak jsou vděční i za drobky. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že ve filmu se vše bude točit kolem fandovství a fotbalu, jenže scénář je používá jen jako motiv vyprávění a staví na starém dobrém sociálním dramatu. Erik by mohl dostat jiného mentora a na vyznění by to nezměnilo vůbec nic. Ale dost možná by se režisérovi ten jeho nesourodý mix několika žánrů rozpadl pod rukama, protože vždycky když hrozilo že se vyprávění nenávratně rozklíží, přišel Cantona, prohodil pár frází a jelo se dál. Dlužno dodat, že Steve Evets většinu filmu utáhl v pohodě sám svým charisma a civilním herectvím a to mu scénář dvakrát nepomohl. Looking for Eric je povinnost pro fanoušky Manchesteru United, ale mohou ho sledovat i lidé, kterým kopaná neříká vůbec nic - a to o sobě moc fotbalových filmů tvrdit nemůže. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sociální drama mixnuté s gangsterkou a love story spolu sice zvláštně, ale přesto ladí. Herci jsou vybraní tak, aby přesně odpovídali typům spíš z okraje společnosti a jejich výkony jsou surové a věrohodné. Eric Cantona jako strážný anděl, který vytáhne z totálních exkrementů chlapíka, co už úplně všechno vzdal. Pár jednoduchých rad, které mohl dostat od kámoše v hospodě, změní rázem zoufalému looserovi život – je ale také třeba říct, že hlavně proto, že konečně začne něco dělat. (Cantonovi tahle role musela pořádně zdvihnout ego). Jenom jakože vrcholná scéna, kdy jdou pošťáci dát na frak místnímu mafiánovi, byla až příliš z říše pohádek. /5. 6. 15./ ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

No vida, tak ono si stačí zahulit a najednou se objeví sám Eric Cantona, kterej dokáže zlepšit život a ještě hází jedno francouzský moudro za druhym. Do toho se ještě chlapíkovi synáček zaplete se špatnejma lidma a už to jede. Hodně pěknej filmek, kterej trochu kazí ten holywoodskej konec. Pro fanoušky Erica a hlavně Manchesteru United je to jako dělaný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout bývalého českého fotbalistu Karla Poborského v dresu Manchesteru United, a to jako hráče, který gratuluje spoluhráči Eriku Cantonovi ke gólu proti Sunderlandu. (skudiblik)

Reklama

Reklama