Reklama

Reklama

Detektiv Dee a záhada smrtícího ohně

  • Čína Di Renjie: Tong tian di guo (více)
Trailer 1

Na konci siedmeho storočia za dynastie Tchang v čínskom meste Luojang sa na oslavu pripravovanej korunovácie prvej cisárovnej Číny dokončuje stavba gigantickej sochy Budhu. Jej hlavný staviteľ Jia-ji (Yan Qin) záhadne zomrie – pred zrakmi stoviek dvoranov náhle vzplanie a nakoniec z neho zostane iba čierny popol. Nie je to však jediné podobne tragické úmrtie. Na čínsky trón má usadnúť ako prvá žena v histórii mocná a intrigánska Wu Zetian (Carina Lauová). Úmrtia svojich verných služobníkov považuje za ohrozenie vlastnej moci a obyvateľstvo si začína pošepkávať o tom, že jej inaugurácia prinesie krajine nešťastie a úpadok. Wu preto urýchlene povolá sudcu Deehoho (Andy Lau), presláveného vyšetrovateľa zločinov, ktorého pred siedmimi rokmi poslala do väzenia, pretože proti nej viedol vzburu. Wu však veľmi dobre vie, že Dee bol verným služobníkom jej predchodcu a cisárstva. Dee sa poslušne ujme vyšetrovania a odhalí čoraz znepokojujúcejšie skutočnosti. Zistí, že sily, ktoré bojujú proti cisárovnej sú mocné a nebezpečné a priamo ohrozujú existenciu cisárskej dynastie... (TV JOJ)

(více)

Diskuze

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

DongFangXu: a to tě překvapuje? :) vždyť v české republice to s většinou světového filmu není nijak slavný a to ani pokud jde o velmi slavné a uznávané režiséry

takovej Takeši Kitano nebo Wong Kar-Wai se v české republice dostali na dvd až asi o milion let později než všude jinde :)

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

DongFangXu: Je to bída. Leda snad nějakej ten festival... DVD se IMHO časem objeví...

Vavča

Vavča (hodnocení, recenze)

Omlouvám se na stokrát, v obsahu má být konci sedmého století, psal to správci obsahů, aby to opravil, žal bohu se k tomu ještě nedostal.

Vavča

Vavča (hodnocení, recenze)

Aha, tak už se nám našel jeden lčověk, který nechápe, že soudce Ti z legend 7. století je něco jiného, než Van Gulik a jeho verze, navíc tu nikde není psáno adaptováno dle Van Gulika. Jestli k otmu většina lidí přistoupí v Evropě a a USA takto, tak jsou dny tohoto filmu sečteny.
Je to trapné původní legenda v původním hávu, jak se tehdy skutečně vytvořila a předávala, nemůže uspět, protože dost lidí už četlo Van Gulika více vědomostí nemají a i kdyby tak to tohle pojetí nevydýchají. Pak se nedivím ,že asijští tvůrci nemají snahu svoje filmy protlačit do světa.

MaedhRos

MaedhRos (hodnocení, recenze)

Zatím nejnovější trailer je *opravdu* slibný. (Ne že by ty před ním nebyly...;-)) Jistě, trailery lžou, a pořád to ještě může dopadnout jako Seven Swords (bože chraň), ale skoro to fakt vypadá, že Tsui je zpátky v plný parádě...

Vavča

Vavča (hodnocení, recenze)

100x díky tomu kdo jsem hodil screenshoty! Už aby byl trailer, ačkoliv prý Andy Lau na rozdíl od Klanu létajícíc dýk zde nedělal bojové scény, nýbrž vše oddřel dvojník, chci to vidět, obsazení super, akční choreografie Sammo Hung no a pokud muziku bude mít na starosti Kenji Kawai nebo jiná kapacita, tak po této stránce to bude tak super.

Reklama

Reklama