Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Že Robert Pattinson je charismatický a sympaťák, toho jsem si při Stmívání všiml. Proto jsem mu fandil, aby ze sebe toho svítící rozervaného Edwarda setřásl a konečně se vydal ve šlépějích Jamese Deana. Remember me byl první a řekl bych, že šťastný krok. Ne, že by Pattinson oproti upírskému romantikovi nějak výrazně pozměnil herecký projev, ale kvality a ambice filmu jsou někde úplně jinde, takže akčkoliv zde stále zamyšleně hledí v dáli a rozervanecky rebeluje, jeho výkon působí mnohem patřičněji než ta nechtěná sranda v New Moon. V jádru je Nezapomeň na mě jen další z milionu variací na téma "teenager z hecu/sázky/pomsty sbalí holku, neplánovaně se do sebe zamilují, holka zjistí, že jí teenager sbalil jen z hecu/sázky/pomsty a nechá ho. Teenager krkolomě dokazuje, že holku opravdu miluje. Holka roztaje a všichni jsou šťastní". Ale podobně jako nedávný Keith, celé je to místo do prcičkovskokomediálního hávu zabaleno spíše tragickým stajlem, protože to teď víc frčí a teenageři jsou z toho v kině na prášky. Jenže co u Keitha nevyšlo, to se zde povedlo na výbornou. Především je to ale zásluhou vedlejších postav, neboli rodin hlavního páru, které film povyšují na hodně nepředvídatelné drama, bohužel nepředvídatelné jen v tom smyslu, že není jasné, koho budeme oplakávat. No a co říci ke konci? Rozohodně nebyl zbytečný, celý film se řeší téma náhody a nejistoty dožití se zítřka, takže tohle ve své nepravděpodobnosti sedlo jako prdel na hrnec. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rychlá a úderná konverzačka s poměrně slušnými emocemi. Průměrné herecké duo mladých, ale fantastický Pierce Brosnan v jedné ze svých typických rolí. Závěr měl katarzovat, ale spíš jsem zůstal v údivu. Správně ? Špatně ? Těžko říci. A v tom vidím největší problém snímku. Jaksi není jasné, co nám chce vlastne říci. Někdo je z toho v užasu, někdo to hodí pod postel. Záleží na vás. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vyměňte Patizóna za nějákýho normálního herce co aspoň trochu umí hrát a netváří se pořád stejně a bude to lepší. Jinak co se týče filmu, má poměrně slušný příběh, dobrou kameru a hudba umocňuje scény, přesně tak by to mělo být. Herecké obsazení je (až na toho Pattisona pochopitelně) velmi slušné. Chytne vás to a i když je konec byl celkem předvídatelný, u tohohle filmu mi to nevadilo. I když musím říct, že víc než kohokoliv jiného mi bylo líto Taylerovi malé sestřičky. Kdybych byla bývala na Taylerově místě, nejspíš bych té milé blonďaté dívence ve škole taky zastřihla pár jejích pěstěných vlásků. 4* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem takhle viděl trailer na nový film s tím "bledým ksichtem" Pattinsonem. A hned jsem si myslel, že tenhle kluk prostě nemá na to, aby vystoupil ze stínů Twilight ságy. Jenže dnes, když jsem dokoukal tento film, už o tom nejsem tak přesvědčený. Neříkám, že je to nějaký extra herec, ale svou roli zde (až na některá místa) zvládl solidně. A takový je i celý Remember Me. Je to solidní film, který nestojí jen na tom překvapivém konci (mimochodem, musím "vřele" poděkovat několika lidem v diskuzi, že mi zkazili zážitek a napsali tam pointu, aniž by předtím bylo varování nebo alespoň to debilní slovo SPOILER!) ale stojí i na skvělých hercích. Emilie de Ravin mi potvrdila, že i když Ztraceni skončili, ona rozhodně neskončila - v tomto snímku byla dokonalá, navíc i ve 29 letech jsem jí věřil, že je studentkou, která má 21. Po hodně dlouhé době (nebo snad i poprvé?) jsem viděl Pierce Brosnana v dost záporné roli, kterou si ale parádně užil. A Chris Cooper to je jen ta pomyslná třešnička na dortu. Ale nesmím zapomenout ani na malou Ruby Jerins (Caroline), která na svůj věk podala parádní výkon. Těsně po skončení filmu jsem chtěl dát plný počet, navzdory tomu, že jsem si neužil pointu, ale po půlhodině, co film skončil, ten "správný" pocit už nemám. Na tenhle film sice nezapomenu, ale vyprchal ze mě vcelku rychle, proto dnes "jen" za čtyři s tím, že na Pattinsona se dá dívat jedině bez toho bílého make-upu! ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Zlé veci sa dejú predovšetkým a v prvom rade dobrým ľuďom. Koncept karmy je možno pre našu planétu úplne neznámym a neuplatniteľným fantazírovaním. Šťastie je len krátkodobá chiméra, zato utrpenie je bytostne prítomné a hmatateľné, najmä v podobe citovej traumy zo straty blízkeho. Pattinsonovi sa nedá neustále vytýkať jeho upírska minulosť, jeho výkon je úplne uveriteľný a robí z filmu veľký zážitok. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Severoamerické tržby dosáhly 19,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 56 mil. (NIRO)
  • Během pauzy při natáčení pouliční scény byl Robert Pattinson (Tyler Hawkins) zraněn, když utíkal před horlivým fanouškem a paparazzi. Nedával pozor, kam běží, a narazil do zaparkovaného taxíku. Jeho zranění nebyla vážná, ale přesto mu přišli na pomoc bodyguardi. (c.tucker)

Reklama

Reklama