Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach vydarená romantická komédia, ktorá ešte k tomu ako bonus ponúka aj prenádherné prírodné zábery a scenérie. To najcennejšie na filme je však to, ako dokonale dokáže diváka kultúrne vtiahnuť, nasýtiť jedinečnou írskou atmosférou a láskavým humorom aj zabaviť. Sympatickí herci, sympatický dej, u mňa spokojnosť. 75/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komedie, o holce, která má s někým vztah, pak někam jede sama, potká někoho jiného, nemůže ho vystát, něco spolu zažijou a najednou se jí začne líbit. Co se na téhle šabloně dá vylepšit? Obsadit pěknou herečku, natočit to trochu dobrodružným stylem, aby se něco (aspoň trochu zábavného) dělo, tak aby divák neměl důvod hlídat na hodinkách zbývající čas do konce, a nenatahovat délku přes 2 hodiny. Což se víceméně povedlo. I když jde o průměr, a zítra nebudu mít ponětí, o čem Přestupný rok byl, neotrávil mě a řekl bych, že minimálně na Louiho nezapomenu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická ženská - a nepřišla mi ani moc sexy - a nějaký metrosexuál, který si hraje na drsného kluka z irské farmy. Od začátku je to celé nevtipné, práce bytové designérky a na mobilu ukázky operací jejího amerického partnera mi přišly zcela mimo mísu a nijak mne nebavily, a nakonec ani ten irský venkov není nasnímaný nijak zajímavě nebo objevně. Navíc to celé působí jako plakát irského venkova - asi jako kdyby Pražáci vyrazili do sklípku na Moravu, ožrali se jak prasata, a protože je to bavilo, natočili film o plakátové Moravě, jak ji poznali - třeba by se to mohlo jmenovat Přestupné bobule. A ani tady jsem ústředním postavám jejich vztah nijak nevěřil a když jí pak romanticky (dycky romanticky!) dává prstýnek, vůbec mu ten projev nevěřím a jí taky ne. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující z řady. Romance tu moc nehledejte, mezi ústřední dvojicí to vůbec nejiskří, Amy Adams je strašně prkenná (Matthew Goode se taky moc nepředvedl) a navíc je jen v jedné scéně ve spodním prádle. Samotná premisa už je sama o sobě dost přitažená za vlasy, nezbývá tak nic jiného, než koukat na nádhernou irskou krajnu (sem tam zpestřenou nevkusnými vizuálními doplňky (digitální hrad). Sice tam pořád prší, pořád je zataženo a vlastně se tam toho moc neděje, ale přesně takové počasí já rád a tak bych neváhal a do Irska na dovolenou odletěl. Stejně jako Přestupný rok okamžitě po zhlédnutí odletěl, ale do koše. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Normálně bych to odsoudil, jako každý druhý zdejší, ale tady se sešlo až příliš toho, pro co mám slabost. Amy Adams, zapadlé hospody a k nim náležité osazenstvo, cynický hlavní hrdina vs. sebejistá dáma, Irsko celkově a spousta smůly. Je tu velké množství věcí k vyškrtání a při tom vynuceném happy endu už asi někteří mlátili hlavou o stůl, ale já už níž jít bohužel nemohu ... už je to zamčené v guilty pleasure šuplíku. // 60% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Irská tradice, která dovoluje ženám požádat muže 29. února o ruku, skutečně existuje. (sluppka)

Reklama

Reklama