foto

Kaitlin Olson

  • nar. 18.8.1975 (41 let)
    Portland, Oregon, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kaitlin se narodila v oregonském Portlandu a vyrůstala na farmě poblíž tohoto města. Její otec byl vydavatelem novin Portland Tribune. Svoji vášeň pro herectví mohla naplno využít na oregonské univerzitě, kde získala bakalářský titul v divadelních vědách. Poté se přestěhovala do Los Angeles, aby se mohla věnovat herectví na opravdu profesionální úrovni.

Kariéru začínala v Groudlings Theatre v Hollywoodu, kde začínali mj. komici jako Will Ferrell nebo Phil Hartman. Kaitlin poté získala nagažmá v Groundling Sunday Company, což jí umožnilo získat role v seriálu LARRY, KROŤ SE, kde hrála Larryho švagrovou Becky a také v seriálu KANCELÁŘSKÁ KRYSA, kde hrála dvě sezóny postavu Traylor. V roce 2002 se objevila v dalších dvou seriálech, a to s patrickem Cavanaughem v MEET THE MARKS a komediálním seriálu GEORGE LOPEZ, ve kterém hlavní roli ztvárnil Freddie Prinze Jr. O rok později získala angažmá v romantickém komediálním seriálu MISS MATCH od společnosti Fox. Spolupracovala také na několika dalších projektech společnost Fox jako PUNK´D a THE JAMIE KENNEDY EXPERIMENT.

V roce 2005 se Kaitlin stala členkou hereckého štábu dalšího projektu společnosti Fox, nazvaného KELSEY GRAMMER PRESENTS: THE SKETCH SHOW. Ve stejném roce začala účinkovat v komediálním seriálu OUT OF PRACTICE a v seriálu z produkce společnosti FX IT´S ALWAYS SUNNY IN PHILADELPHIA, který vypráví o čtyřech přátelích, kteří spíše nesúpěšně vedou malý irský bar v jižní Philadeplhii. V tomto seriálu hraje Deandru „Sweet Dee“ Reynoldsovou. Mohli jsme ji vidět také v komediálním seriálu THE RICHES z roku 2007. Přestože je Kaitlin převážně seriálovou herečkou, objevila se také ve vedlejší roli v romantické hudební komedii DIVOKÉ KOČKY a v současné době natáčí komedii WEATHER GIRL.

V prosinci roku 2007 se zasnoubila se svým přítelem Robem McElhenneyem a v září následujícího roku si ho vzala.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

2016 Cassius and Clay (TV film)
Hledá se Dory
2013 Drsňačky
Útěk z planety Země
2012 Unsupervised (TV seriál)
2011 Nová holka (TV seriál)
2010 Přestupný rok
2009 Rosnička
2007 Invaze buranů (TV seriál)
2005 It's Always Sunny in Philadelphia (TV seriál)
Tak trochu mimo (TV seriál)
2003 Miss Match (TV seriál)
2002 George Lopez (TV seriál)
Meet the Marks (TV seriál)
2000 Divoké kočky
Larry, kroť se (TV seriál)
1998 Significant Others (TV seriál)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)

TV pořady

2010 Conan (TV pořad)
2005 Kelsey Grammer Presents: The Sketch Show (TV pořad)
2004 Green Screen Show (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
2002 Jamie Kennedy Experiment, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace