Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

Handle 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého je cítit snaha dojmout diváka a ono se mu to kupodivu docela daří. Nechápu tak nízké hodnocení (a hodnocení na IMDb už vůbec ne), ale já můžu s klidem říct, že to rozhodně nebylo špatné. Jenže hodně lidí bohužel ztrácí objektivitu, jen se objeví jméno Miley Cyrus. Jo jasný, nálepka "Hannah Montana" zrovna není žádná výhra, ale Miley to špatně nezahrála. Netvrdím, že by se do role nehodila třeba více nějaká jiná herečka, ale svoji roli zahrála tak, jak měla a vůbec mi nevadila. Musím říct, že herecké výkony se mi líbily velmi, protože vypadaly opravdově. Jinak je to samozřejmě film plný sentimentu, ale emoce v divákovi opravdu vyvolá. Sice to nic nového není a dost možná se z toho dalo vyždímat i více, ale jinak se mi to prostě líbilo. Nevím, jestli dát 3* nebo 4*, ale když vidím to hodnocení, tak si přidám... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

66% na kontě? To mi přijde sakra málo, protože tohle byl jeden z nejlepších romantických filmů, co jsem viděl. Ano, bylo tam spoustu klišé a scén, kdy další průběh bylo velmi lehké odhadnout. Jenomže na ten film se fakt dobře koukalo. Měl povedený námět, scénář, zajímavou hlavní hrdinku se zvláštním chraplavým hlasem a hudební stránka byla taky perfektní (dobrá práce, Aarone Zigmane - hudba). Navíc herec Greg Kinnear (táta Ronnie) zahrál svojí roli opravdu dobře a věřím, že jeho osud v závěru dojal nemálo žen. Tleskám a děkuji režisérce za krásný filmový zážitek. 80% (with J.) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Australský hezoun a "produkt" Disneyho továrny na vymývání dětských mozků se sešli ve filmu plném klasického amerického klišé a toho nehezkého hraní na city. Než Liamovi někdo přihodí nějakou serióznější a jím dobře zvládnutou roli, bude se muset zatím potýkat s rolemi nudných, nezajímavých a charakterově zcela prázdných hochů. Ale hezky se na něj dívá a ani mi nevadil pohled na Miley, kterou bych však hned v začátku filmu nejradši pořádně proliskala. To, že se ze začátku ke Gregu Kinnearovi chovala jako drzý, nevychovaný pubertální fracek od ní moc hezké nebylo:) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

K Miley Cyrus mám neutrální vztah, nejsem tak zatížen zakořeněnou averzí vůči mladičké zpěvačce, takže mohu prohlásit, že přestože Poslední píseň není vlastně ničím originální, tak jde o povedenou kombinaci romantiky a dramatu, u níž fungují obě roviny, tak jak mají. Herecké výkony nejsou vůbec špatné, Greg Kinnear je skvělý, Liam Hemsworth sympatický a Miley se snaží a docela jí to vychází. Vcelku milá záležitost. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Prvý film, ktorý sa natáčal a odohrával na ostrove Tybee. (Pat.Ko)
  • Liam Hemsworth mal obavy, že ako hráč plážového volejbalu nepresvedčí, pretože tomuto športu sa nikdy nevenoval. (Pat.Ko)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama