Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, jak famózní umí být příběhy z pera Nicholase Sparkse, je Poslední píseň příjemnou letní vzpomínkou. Na všechno veselé, smutné, nespravedlivé a cituplné. Všichni herci a hlavně Greg Kinnear táhnou místy až příliš sentimentální srdcebol všemi zákrutami a s větším odstupem je z téhle menší teenagerovské výpovědi až překvapivě pevné drama. Předloha pak může být jako tradičně velečtivou plačkou. ()

CrownThomas 

všechny recenze uživatele

Film mi doporučila moje kamarádka....Prej její nejoblíbenější..:)) No každopádně jsem moc rád, že jsem si ho mohl pustit a díky Nikol_. Moc pěkně natočený film, celý film to bylo jasné 4 **** a jen jsem doufal, že to vydrží do konce, protože tyhle filmy jsou z většiny moc dobré, jen konec je vždycky problém....Dávám 4 **** za celý film, Miley Curys ( která, jak jsem si všiml většině uživatelům moc lelichotí, ale já ji zde viděl poprvé a moc pěkné a pak i pro Grega Kinneara, kterého mám opravdu moc rád...:)) 75%. Po prvním shlédnutí jsem hodnotil 5 *****, ale po druhém to byl jen tak tak průměr.....proto snižuji z 5 ***** na 4 ****. No a po neuplném třetím shlédnutí snižuji na 3 *** a naprosto mi uniká, jak jsem mohl hodnotit olným počtej..... ()

Reklama

rockstorm 

všechny recenze uživatele

Další, v tomto žánru ničím zvlášť nevynikající, romantický film. Miley zrovna nemusím, ale tuhle roli zahrála docela dobře. Od Hannah Montany rozhodně posun. Nejvíc se mi líbil asi taťka, hlavně v mlčenlivé scéně posunutí křesílka a vytvoření dělící čáry (tu jsem jako matka dvou dcer ocenila smíchem a pochopením). A pak...vážná nemoc v rodině je vždycky tragédie a vždycky jsou na ni téměř stejné reakce zúčastněných....a proto se mnohým budou zdát klišoidní, ale tak to prostě je a jinak to nebude. Žádné velké překvapení se nekonalo, ale koukalo se na to docela příjemně. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Posledná pieseň je filmom, ktorý vo mne vyvolal veľké pozitívne prekvapenie. Veci, v ktorých predtým hrala Miley Cyrus boli dosť komerčného rázu a veľmi som ich nemusel, ale sem tam niečo dobre zaspievala a nemal som z tejto stránky obavy. Toto bolo však z iného súdka. Rodinná dráma so silnými momentmi. Veľa filmov je takých, že väčšinu ľudí dojmú, ja dokážem zostať chladný, ale tu naopak som sa veľmi dojal, slzy sa mi tlačili do očí. Smútok malého chlapca nad svojím otcom, ktorého miloval, ale stratil ho, bol jeden z najsilnejších momentov, ktoré som pri sledovaní filmov, seriálov, či programov prežil. Ďalšia rovina filmu bola skôr romantického charakteru, ale bola to svojská láska, nebola vôbec ako z mojich snov, ale to ani nemôže byť každá, napriek tomu, že sa to odohrávalo pre mňa na krásnom mieste pri pláži a mierne od civilizácie. Miley tu nebola najkrajšia, ale aj tak bola ozaj krásna, nestvárňovala ľudskú povahu mne blízku, ale bola svojská a typická pre mnohé dospievajúce dievčatá. Príbeh o neželaných prázdninách, o nude, ale momentoch, ktoré to zrazu celé zmenia mi boli vlastné. Film prebehol krásne, no najviac mi srdce pookrialo pri ústrednej piesni od Miley k filmu. Tá predčila všetku jej doterajšiu tvorbu a ktovie, či toto niekedy prekoná. Bolo to ako z mojej duše, nádherne precítené. Dodnes patrí k mojim najobľúbenejším piesňam a aj film sa zaradil medzi to najkrajšie, čo som si prežil. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • První den natáčení filmu začal scénou, kdy si Veronica Miller (Miley Cyrus) a William Blakelee (Liam Hemsworth) dají polibek v oceánu. (Terva)
  • Motiv plakátu, na kterém je muž, jenž drží ženu za obličej a chystá se k polibku, je shodný s plakáty k dalším filmům natočených podle knižní předlohy od Nikolase Sparkse. (Ganka)

Reklama

Reklama