Reklama

Reklama

Svět sedmnáctileté Veroniky "Ronnie" Millerové se po rozvodu rodičů otřese v samotných základech. Ronnie zůstává s matkou v rodném New Yorku, otec se rozhodne odstěhovat do malého městečka v Georgii. Je profesionálním klavíristou a svůj nový život na venkově zasvětil snaze vytvořit umělecké dílo, které by bylo ozdobou místního kostela. Ronnie se i po třech letech od rozvodu svých rodičů cítí zraněná a podvedená, a tak se její matka rozhodne, že bude v nejlepším zájmu všech zúčastněných, když Veronika stráví léto se svým otcem. Ten se snaží znovu si vybudovat láskyplný vztah se svou dcerou, ale najít cestu k mladé rebelce není jednoduché. A tak vsadí na jedinou věc, která je spojuje, na hudbu. Během pobytu u otce se dívce dramaticky změní život - zamiluje se do Willa a dozvídá se, že otec je smrtelně nemocný... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (220)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, jak famózní umí být příběhy z pera Nicholase Sparkse, je Poslední píseň příjemnou letní vzpomínkou. Na všechno veselé, smutné, nespravedlivé a cituplné. Všichni herci a hlavně Greg Kinnear táhnou místy až příliš sentimentální srdcebol všemi zákrutami a s větším odstupem je z téhle menší teenagerovské výpovědi až překvapivě pevné drama. Předloha pak může být jako tradičně velečtivou plačkou. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naroubované hollywoodské dialogy amerických teenagerů, kteří se chovají v rozpětí od pubertálních parchantů k vysoce vnímavým adolescentům. Nesmí chybět umírající rodič, zásadní uvědomění či patetický a nechutný závěr v kostele a usmíření s tím nejfajnovějším, nejinteligentnějším a.. jak jinak - nejvíc metrosexy klukem z celého města. ()

Reklama

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerná hrůzostrašná příšernost. Drtivá většina filmů zoufale nedokáže překvapit a drží se zažitých postupů a schémat, zde se mi však téměř zvedal kufr. Nucené prázdniny rebelky u nenáviděného otce, trocha ochranářství přírody, románek s místním beach boyem, rebelčina přeměna, konfrontace s bohatými rodiči plážového hejska, tragická nemoc rebelčina otce atd atd. Děs, běs, hrůza... 0% ()

Riley 

všechny recenze uživatele

OMG jedno klišé za druhým. Den první: Will polije Ronnie milk shakem. Den druhý: Ronnie Willa k smrti nenávidí. Den třetí: Ronnie s Willem spolu z neznámého důvodu chodí. Stále den třetí: Ronnie se s Willem rozchází. Stále den třetí: Ronnie Willovi odpouští. Den čtvrtý: Ronnie a Will rovná se velká světová láska. Den pátý: Ronnie se z Willem opět rozchází. Stále den pátý: I LOVE YOU. Den šestý: rozchod. Den sedmý: Happy end. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Autor knižní předlohy Nicolas Sparks je zdatný pokračovatel tradice červené knihovny. Sparksova obliba spočívá v autorově schopnosti recyklovat a inovovat romantickou veteš natolik citlivě, že se výsledek často blíží serióznímu melodramatu. Nejlépe se zatím podařilo filmově zprostředkovat Sparksovy schopnosti Nicku Cassavetesovi v Notebooku. V Poslední písni výše zmíněná romantická veteš až příliš vystrkuje růžky a příliš bezohledně ždímá emoce. Je škoda, že větší prostor nedostala postava sexy opotřebovaného taťky Grega Kinneara. Naopak dětská rádoby hvězda Miley Cyrus je snad tou největší slabinou filmu. Přestože si Miley Cyrus stále užívá doznívající status dětské hvězdy, její lolitkovsky dráždivé půvaby věkem zhrubly a o to citelněji vyniká absence hereckého talentu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu zazněla skladba kapely Maroon 5 "She Will Be Loved". Kelly Prestonová, která ztvárnila Kim, se objevila v hudebním klipu k této písni. (Aknah)
  • Je to vůbec poprvé, co se spisovatel Nicholas Sparks rozhodl podílet na tvorbě scénáře filmové adaptace svého románu. (Karlos80)
  • Miley Cyrus si meno svojej postavy Ronnie vybrala na počesť svojho starého otca Rona Cyrusa, ktorý zomrel v roku 2006. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama