Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

CSSML odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi deset dílů (Bořivoj, sv. Václav, sv. Vojtěch, Procesy s čarodějnicemi aj.) a těžko si představím větší slátaninu. Animace je ubohá, historickými údaji si tvůrci vytírají řiť a svatí jim nejsou ani světci. Co na tom, že některé díly nejsou úplně špatné, když jiné si v ničem nezadají s komunistickou propagandou (Jan Hus, Procesy s čarodějnicemi). ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Náhodou, díky tomuhle jsem ve škole začala mít ráda dějepis. Po skončení kapitoly v učebnici jsme si vždycky pustili tři čtyři díly. Je dost možné, že jsme i diskutovali, v čem se to s učebnicí rozcházelo... Z animace ne že bych byla na větvi, ale vždycky se na to koukalo dobře. Ale stejně mě vždycky nejvíc bavil ten lev. 7/10 ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sázky se mají plnit a tak jsem poslední dva dny byl nucen strávit u seriálu Dějiny udatného českého národa, páč jsem se vsadil, že to vydržím až do posledního dílu. Normálně bych do něčeho takového vůbec nešel a raději čuměl na své oblíbené horory, protože jako celek to byl neskutečný žrout času a já dávám přednost knihám, než animované snůšce polopravd a dezinformací. Ale tak každý si najde něco svého a díky Jirkovi Lábusovi – jenž nás svým hlasem provázel napříč celou historií, se to dalo přežít. Některé díly byli vcelku vyvedené, jiné ne moc dobré a dost zavádějící. Jako celek to vidím někde u průměru. ---Z duše nesnáším takzvané „spam komenty“, kdy jeden komentář někdo hodí ke všem dílům seriálu (to asi dotyčný neumí napsat alespoň dvě – tři věty), takže jsem se rozhodl ke každému dílu samostatně napsat alespoň pár slov. Myslím, že si to naše historie zaslouží… ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klidně by těch epizod mohlo být víc. Dějiny udatného českého národa se velice hezky sledují, dokáží pobavit, neznalé něčemu přiučit, znalým v příjemném hávu leccos připomenout a melodie, které vyprávění provází, budou ještě dlouho hrát v hlavách asi všem divákům. Jako doplněk výuky dějepisu je, myslím, tento pořad ideálním materiálem. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Když se povznesete nad nehezké zpracování a občasné nemístné vtipy, najdete si tam spoustu zajímavých informací, které už je ale dobré znát, abyste je rozpoznali od hloupostí. Jako vzdělávací pořad silně nedoporučuju, jako zábavu pro lidi, kteří ví o čem je řeč však ano. A na ten humor si po pár dílech zvyknete a možná se i trochu pobavíte. :) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)
  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)

Reklama

Reklama