Reklama

Reklama

Človíček

(neoficiální název)
Krátkometrážní
Dánsko, 2006, 13 min

Osmiletý Mathias dostal za úkol napsat do školy esej, kterou nazval "Jak porozumět ženám". Jeho práce se ale ukáže celkem složitou, a v průběhu psaní práce se zamiluje do své spolužačky Marie. (Philber)

Recenze (67)

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Niečo úžasné, poetická short-story About a girl(s), no tentokrát ju nespieva K.Cobain :D Krásna hudba, krásne severanky, milý mladý "muž", a krásny úsmev dievčaťa...a výsledok? Že čo všetko spraví chlapec/muž pre ženský úsmev :DD jasná vec, v podstate-máme matriarchát ♣ hehe PS: OST_Thomas Haardell-Blow your mind...keby ste si tú božskú melódiu chceli od niekiaľ stiahnuť ;-) ()

Rufete 

všechny recenze uživatele

Malý chlapec se se svou slohovou prací rozhodne vyrazit do světa, který nejsou schopni pochopit ani ti nezkušenější muži. A přijde opravdu na hodně věcí. Konec nám jasně ukázal, jaké ženy jsou. A muži se mohou pouze pousmát nad tím, jak nad nimi ženy opět vyzrály. Sice jsem ve filmu zahlédl pár scén, které se k dětem a jejich zkoumání příliš nehodí, ale přidalo to na pravé atmosféře. Pobavil jsem se velmi dobře. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* a pro dnešek už poslední kraťas, sice starší, ale je povedený a najdete v něm kus životní pravdy, která Vás někam dostane :-). Je vidět, že ve Skandinávii ve školství nejsou žádná témata tabu. Doporučuji a věřím, že pobaví i Vás a pustit si ho můžete třeba zde. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Holkám se musí lhát, jinak se naštvou", protože nemají smysl pro humor, mají divná těla, neudělají nikdy nic zadarmo, ale jsou hodně vnímavé. Malý Mathias pro svou takřka vědeckou práci předčasně odhalil mnoho rozdílů mezi Marsem a Venuší, ale přesto role badatele a bílých myší nejsou rozdány zcela jednoznačně. Tak tom mám rád. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Malej panchart s vizáží ideálního kandidáta pro hitlerjugend pěkně zformuloval pár základních pravd o ženách. Bylo to srandovní (scéna na začátku, jak (ne)lichotí holkám), bylo to poučné (ženám musíš lhát, jinak se naštvou), bylo to i poetické (scéna z plavečáku - bohužel jsem na to koukal na youtube s nějakými arabskými popisky a ta verze měla tu nahou ženskou vystřiženou - místo toho tam byly nějaký řeči o banu...tuhle scénu jsem si ještě dohledal jinde). Dobrá hudba. (80%) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama