Reklama

Reklama

Človíček

(neoficiální název)
Krátkometrážní
Dánsko, 2006, 13 min

Osmiletý Mathias dostal za úkol napsat do školy esej, kterou nazval "Jak porozumět ženám". Jeho práce se ale ukáže celkem složitou, a v průběhu psaní práce se zamiluje do své spolužačky Marie. (Philber)

Recenze (67)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nenápadný kraťas a jak mě to zase dostalo, né že bych prostě proti těm modrookejm světlejm seveřanům něco měl, ale ty jejich filmy ať už jsou krátký nebo dlouhý mě prostě baví :) --- 95 % --- ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Kraťas, který pobaví. Malý chlapec píše esej o ženách, aniž by tušil, že jeho spolužačka Marie píše Jak daleko jsou chlapci schopni zajít ... Každopádně kluk přišel i přes svůj nízký věk na spoustu věcí, které v budoucnu využije, chvílema jsem mu záviděl ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Holky jsou hodně vnímavé. Udělají cokoliv, když jim předvedete trochu bezbrannosti." Ale taky nejsou dokonalé, protože se jim nesmí říkat pravda, nesnášejí pokropení vodou a za model traktoru se nesvléknou. Mladý badatel Mathias to vzal zkrátka pěkně od základu, ale to ještě netušil, co dokáže ta nejzákeřnější zbraň na světě - dívčí úsměv. Já se přitom bavil a taky tiše záviděl tomu, který rafinované finty Venušiných následnic začal rozplétat asi tak o deset let dříve než já. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Hezký krátký film, který pobaví, závěr jsem tušil od určité části. Věta: hledám maminku a scéna s ní spojená mne slušně pobavila. Film rovněž působí, jako reklama na krásu Dánek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vtipný kraťas o malém kujónovi. Snímeček potěší nejen svým nápadem s perfektní pointou, ale i hereckým obsazením, hudbou a provedením. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Holkám se musí lhát, jinak se naštvou", protože nemají smysl pro humor, mají divná těla, neudělají nikdy nic zadarmo, ale jsou hodně vnímavé. Malý Mathias pro svou takřka vědeckou práci předčasně odhalil mnoho rozdílů mezi Marsem a Venuší, ale přesto role badatele a bílých myší nejsou rozdány zcela jednoznačně. Tak tom mám rád. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

jo, tenhle sociální průzkum to chce provést už v raném věku, člověk se pak vyvaruje velkého množství chyb v dospělosti... 70%. [6. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně jen převyprávěný vtip, ale vtipný to je, o tom žádná. Škoda jen, že jediá dostupná verze byla předabované rusky. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kraťas o jednom vykutáleným klučinovi, který postupně poznává tajemný svět holek. :-))) Nechápu, proč tohle zůstalo jen u kraťasu, klidně to mohl být celovečerák. Škoda pro Dány. 80% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak malej a tak prohnanej. Myslím, že si Mathias (a nejen on) psaní slohovky opravdu užil. A pointa byla vážně vtipná. ()

Reklama

Reklama