Reklama

Reklama

Kruanova dobrodružství

  • angličtina The Adventures of Kruan
Česko, 2023, 95 min

Předloha:

Vlastislav Toman (komiks)

Scénář:

Robert Geisler

Obsahy(1)

Filmová adaptace legendárního českého komiksu. Příběhy z časopisu ABC Příhody Malého boha, Příchod bohů, Kruanova dobrodružství, Kruanova cesta, Kruan a bohyně a Kruan a pozemšťané ožijí v celovečerním filmu, který vznikne spolu s 26dílným TV seriálem. (oficiální text distributora)

Diskuze

starpep

starpep (hodnocení, recenze)

Dnes mi přišlo od ČSFD posla:

"Milý uživateli, tvůj návrh obrázku k filmu Kruanova dobrodružství (2018) byl zamítnut z důvodu: obrázek byl shledán jako nekvalitní"

Že bych jim odepsal:

Milý uživateli, tvůj návrh data premiéry k filmu Kruanova dobrodružství (2018) byl zamítnut z důvodu: Datum bylo shledáno jako nedůvěryhodné

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Uživatel starpep smazal svůj příspěvek.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

starpep

Jakým plakátu? To je obrázek z Ábíčka, pod který někdo přilepil text ve stylu filmových plakátů

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Šimpy

Přesně tak, její jediný herecký výraz je krčení obočí. Navíc na film typu Kruan vůbec nemá ksicht, nechápu, koho by tam hrála.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Doleželová je naprosto nesympatická, arogantní pipina, která fungovala pouze v comebacku, jinak nemá herecky co nabídnout.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

starpep

starpep (hodnocení, recenze)

To nevím, ale stačí, když tam bude mít ze pár full frontalu, jelikož je fakt šťabajzna :D I když to chce i nějaké hambaté scény s Pfauserovou :D Jako podle mě jsou to šikovné hérečky :)

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

starpep

Počkat, mně to nějak hlava nebere. Jak může někdo prodávat fake filmový plakát k neexistujícímu filmu? A druhá věc, i kdyby to vzniklo, co by tam chtěli dělat s tou krávou Doležalovou? To by jako Gron-C- chovským dětem vymývala mozek, jak mají mezi sebe přijmout čtyřruké Ušatce?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

trapper2

trapper2 (hodnocení, recenze)

Vypadá to tedy, že nevznikne — a vůbec to nebude škoda. To ale je vlastně dobrá zpreáva, ne? Přinejmenším tedy pro mne, když vidím, co onen „autorský kolektiv“ vytvořil. Takže mi naštěstí nepomrví (pardon) můj oblíbený kreslený „abíčkovský“ seriál mého dětství... (První, původní tři ročníky, a pak ještě Vzpoura mozků — tím taky myslím původní kreslený seriál. Co to pana Šorela vůbec napadlo, zkoušet takovou klasiku přepsat do „normální“ knihy... Osobně mám za to, že celou věc spíše pokazil, než by tomu pomohl.) Navíc za sebe (koukám, že to ale už níže také padlo) si myslím, že mnohem lepší by byl film animovaný.

Je nějaká šance, že by to mohlo doopravdy vzniknout — tedy, že by to natočil někdo úplně jiný, a ideálně jako animák? Popravdě, když jsem třeba (níže) zkoukl tu animaci od ALIENa 99 — sám tomu tedy absolutně nerozumím, mně se to ale líbiloˇ. Ovšem třeba s HELO se přít nebudu. :-) Třeba už jen proto, že ani žádnou animaci, ani třirozměrný model, jsem nikdy nedělal.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

starpep

Mloci budou v pohodě, vystaví si mělčiny a ovládnou svět ;-). Jo a film? Ten vůbec nevznikne, to je snad jasný :-D

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

To víš i ten amatérismus něco stojí. Nejsou schopni něco ušetřit. Tak není se čemu divit, naše silnice ( nejen ) se stavějí dráž a hůř než jinde.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

alien99 , Helo

Krejčí žije v úplně jiném světě. Totálně zaspal dobu. Obklopí se amatérama, něco zpatlá a naivně si myslí, že to stačí. Vůbec nemá přehled o tom, jak se dneska dělá v 3D a trikových programech. A vždycky má nějakou výmluvu - u Kruana je to ta, že prý to má mít old nádech sedmdesátek. A fakt by mě zajímalo, kam pořád mizí ty peníze.

na příspěvěk reagoval Yangus

alien99

alien99 (hodnocení, recenze)

Helo

Lodička byla renderovaná jen tak mimochodem.-navíc :) Jasně hodit tam nějakou Bump mapu a trochu nastavit odlesk, extra světla, trochu poladit V-ray tak to vypadá víc jak z filmu, pravda.. Jen chci dodat , že i to texturování (bavíme se o tom teaseru) nedali nijak složitě. textura malého boha je směšně jednoduchá a pozadí s vulkánem snad nemyslej vážně. nejtěžší (myšleno časově nejnáročnější) bylo pro ně proklíčování scény s herci...soft bych viděl nějaký 3d studio-> export 3d modelu do adobe after effects a klíčování pohybu a finalizace filtrů.

p.s. 3D model malého boha vzniknul podle papírového modelu! a je hotovej už nějakej pátek (myšleno ještě před kampaní s teaserem).

 

p.p.s. Ještě bych rozebral teaser z řekněme technickýho hlediska: Malý bůh, jako krab je strašnej. Jeho tělo by mělo být nejklidnější místo. Pokud to je sonda ze země, tak všechny čidla budou tam, kde není žádná vibrace. Vše by měly pohltit nohy...respektive pohyb má vycházet od noh a tělo by mělo jen klidně "plout". To se nad tím nikdo třeba takhle nezamyslel?.....

Ze všeho je cítit amatérismus a zápal pro věc úplně chybí.

A to jsem měli být naladěni na první minutu filmu. Dostali jsme 30 sekund titulků, průlet hvězdami, obrázek a 10vteřin klíčované animace.

na příspěvěk reagoval Helo, Sabrewulf

Reklama

Reklama