Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

tremors 

všechny recenze uživatele

Další průměrná duchařina, kterých vznikají v poslední době mraky. V rámci Španělské tvorby celkem slabý, v rámci celého světa průměr. Film se rozjíždí poměrně pomalu a po třetině filmu jsem byl rozhodnut udělit filmu jenom 2 hvězdičky. Ale v dalším dění mě film přesvědčil, že není moudrý soudit po půl hodince. Když se objevili duchové, zapojila se církev a tajné záznamy, začal mě film zajímat mnohem víc. A konečná pasáž patřila k nadprůměru. Takže suma sumárum 3 hvězdy. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Španělské horory mám ráda, ale tento kousek považuji za takový průměr. První polovina je dosti slabá, pak nastupuje duchařina, ale nemohu se ubránit dojmu, že by tomu sedělo jiné prostříhání záběrů, jež by navodilo hustou atmosféru. Druhá polovina je o hodně lepší jakmile dojde na konfrontaci s církví. Ovšem ani to můj celkový dojem až tak nevylepšilo. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera, zajímavý střih, skvělý příběh s postupným odhalováním. Také hezká hudba /Alfons Conde/. Velmi dobrý horor, kde je jedinou vadou na kráse jakási "laxnost" herců. Efekty zde nehrají roli, ale pokud se občas objeví, jsou vyrobeny precizně. Takhle jsem si po zhlédnutí říkal, co Vatikán skutečně tají?? protože tento horor vypadal až příliš realisticky. Naprosto klidně může konkurovat velkovýrobě USA. A dokonce mnohé horory z této továrny předčí. CI 89049407. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A zase tu máme jednu klasickou duchařinu vytvořenou přesně podle tradičních žánrových postupů a pravidel. Tentokrát Made in Spain. Mladý pár se v důsledku tragédie, při níž žena přijde o své dítě, přestěhuje do starého domu na samotě, aby začali nový život a zejména, aby se ženě podařilo zapomenout na minulost, která ji tolik poznamenala. Samozřejmě se jedná o dům s pochmurnou historií, který je obestřen hrůzným tajemstvím. Téměř ihned se začnou dít podivné věci, které z počátku vnímá jen žena a její... no řekněme dcera. Manžel jí samozřejmě nevěří a vše přičítá prožitým traumatům. Následuje děj již tolikrát viděný, kde se zjevují přízraky a pořád prší. I tak však Nářek duší disponuje velmi slušnou, temnou atmosférou a vskutku epickým završením. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor kvalitně obrazově, trikově i zvukově zpracovaný. Na to, že film má dlouhých 120 minut, tak se nedostavi nuda. Podobných hororů o duchách je spoustu, tenhle je jeden z těch hodně povedených.....................Má smysl si film pustit v multikanálové zvukové stopě? "ANO". Film je v multikanále pro domácí kino velmi dobře prostorově zpracován. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno