Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

HAL 

všechny recenze uživatele

Dadaistická zběsilost s oživlými plastovými figurkami pro děti v surealistickém příběhu nepříběhu. S postavami a gagy daleko za hranicí byť i zdání normality, přesto ale v situacích jednoduše přehledných a přes svou infantilně sjetou pošahanost i snadno pochopitelných. A kupodivu to skvěle funguje nejen v krátkých skečích, ale i v celovečerním filmu. 8/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce to pěknou dávku odvahy postavit celý film jen na nemotorně rozpohybovaných postavičkách. ale jak je vidět, i tak se dá zajistit královská zábava. V těch 65 minutách je napěchováno tolik nenucených a šílených nápadů, že jsem si několikrát vzpomněl i na svoje rané dětství, kdy jsem si takhle nějak hrával s nehybnými indiány a kovboji. Příběh sice nemá hlavu ani patu, ale je tak svižný a správně bláznivý, že si mě po deseti minutách získal a další hodinu mě pobavil tak příjemně, jako bych opět omládl a hrál si já sám. A odteď chci mít za domácího mazlíčka koně! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak animák neoplýva práve najlepšou animáciou, stále to môže dohnať zaujímavým príbehom a humorom. Toto bolo katastrofálne po všetkých stránkach. Animácia nepríjemná na sledovanie, dej nulový a humor sa odstěhoval do Humpolce. Vlastne jeden úsmevný moment tam bol, keď malá figúrka spratala do seba veľký krajec chleba ako piraňa. No trošku málo na jeden film. Aspoň v jednom mám jasno, už od tvorcov tejto blbiny nechcem nič vidieť. ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

hodně zajiímavý animovaný serial. schválně říkam serial a ne film protože se jedná o pásmo krátkých filmů, které jsou sami o sobě hodně povedené, originální a zábavné a hodnotil bych je na 5*. Ovšem filmová podoba je doslova ubíjející. čím víc těch dílu je tím víc se modlíte aby už byl konec. a z toho důvodu jdu na 3* ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

během prvních asi dvaceti minut, kdy film na diváka vychrlí všechny ty zběsilé trumfy z rukávu, jsem se hodně přiblble usmíval a užíval si tu originální smršť šílených nápadů.. jenže ta sama o sobě absurdita tohoto světa, ve kterém se kůň jmenuje Kůň a je hlavou hodně zvláštní domácnosti, prostě omrzí a dál už to je jen nezáživná přehlídka střelených nápadů v bláznivém tempu.. být to dvacetiminutový kraťas, tak střílím za pět, při té zdánlivě nekonečné, 70 minut dlouhé stopáži ale nemůžu jít nad 2*, bohužel.. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)

Reklama

Reklama