Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sice o něco slabší a o trochu méně vyšinutě překvapující pro ty, co už měli tu čest s původním seriálem, ale přesto studnice absurdně plastově pošahaného francouzského humoru. Brilantní skloubení jednoduchosti s úchylností. Bon apetit! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Je téměř až úchylné sedět v kině a společně s ostatními diváky sledovat na plátně dva plastikové koně, jak spolu tancují ploužák. :) Jedna z největších šíleností roku 2009 - skvělé nápady, výborná animace, nepřekonatelný francouzský dabing a k tomu všemu Kůň, Kovboj a Indián v plné své síle.. už hledám seriál. :) ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Excentrická šílenost. Film pracuje jako samostatný celovečerák s vlastním dějem, tak jako filmové pokračování ještě lepšího seriálu, ale i jako geniální kompilace originálních a naprosto ztřeštěných gagů. A klidně bych si i troufal tvrdit, že přesně zde se Wes Anderson inspiroval pro svý stop-motion animáky. Absolutní unikát na poli zahraničních animáků. Nedejte tomu Oscara! ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem si říkal: "Cože, to už to skončilo? Vždyť muselo uběhnout teprve deset minut." Film má opravdu velké tempo a nenechá vás ani na vteřinu vydechnout. Rychlé pohyby, rychlé dialogy ve francoužštině a rychlý spád. U tohoto filmečku mě nejen bavili povedené hlášky, ale i animace. Nebo spíše pohyby a gesta některých postaviček. Takže pokud se nesmějete právě nějakému vtipu, smějete se animaci. Skvělé odreagování po náročném dni. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to roztomile nesmyslné...a rychlé. Bohužel pro mě ani zábavné, ani vtipné, poučné, hezké, příjemné, poutavé nebo šokující. Zkrátka nic. Existují filmy podobně "dadaistické", které dokáži ocenit. Tohle je ale snímek, který je divný proto a takovým způsobem, aby se zalíbil. A je to z něj dost cítit. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)

Reklama

Reklama