Reklama

Reklama

Vrána: Město andělů

  • USA The Crow: City of Angels (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stali se nepohodlnými svědky rituální vraždy futuristického gangu, a tak museli Ashe Corvin se synem zemřít. Okolnosti jejich smrti se donekonečna záhadně zjevují dvacetileté dívce Sarah. Až jednoho večera ji odvede Vrána do opuštěných doků, kde došlo k celé tragédii. Sarah je svědkem toho, jak Vrána znovu oživuje duši mrtvého Ashe. V den oslav Svátku mrtvých se znovuzrozený Ashe vydává do ulic, aby pomstil smrt svého syna a ochránil Sarah, která má být další obětí nelítostného gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ash není Eric. Rolí ani obsazením. A druhá Vrána přilétla na lidský svět se značně přistřiženými křídly. I když onu komixovou ponurou atmosféru a temné kulisy tenhle film zas až tak moc nepostrádá, děj je poněkud plytký a herecké kreace jsou při všem tom zbytečném pitvoření a přehrávání místy (nejhorší snad je očekávaně Iggy Pop) spíše až směšné. Film jako takový je pak plný laciných klišé jen pro efekt a působí vcelku jako nepovedená snaha za každou cenu vytěžit z výbornou a sugestivní >jedničkou< proslaveného tématu maximum... Škoda. - - - - - (Poprvé viděno už někdy dříve na dvd, komentář po znovuzhlédnutí zde jako mnohý - 2.6.2008) ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekala a nic jsem nedostala, takže příliš zklamaná nejsem. První díl Vrány, v hlavní roli s Brandonem Leem, řadím mezi své oblíbené filmy, ovšem v tomto pokračování je vidět, že sázeli na úspěch předchozího filmu, a proto zvolili vlastně stejné téma a podobné zpracování, což se ale nepovedlo. Navíc zapomněli na jedno, co by mu ode mě možná přidalo ještě jednu hvězdičku, a to na dobrou hudbu. A nezachránil to ani Vincent Perez. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapená, že se pokračování Vrány až tolik nelíbí... Asi měl Vincent Perez umřít při natáčení, aby diváci byli nadšení. Nepovažuju tenhle film za kdovíjaké veledílo, navíc už je to pěkných pár let, co jsem to viděla, ale paměť mi tvrdí, že to nebylo zas tak špatné - ne tak temné a atmosférické, bohužel akčnější, postrádá hloubku a poetiku svého kultovního předchůdce, ovšem docela koukatelné, odpočinkové dílko. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda dost ale dost velké zklamání po nabušené a bezchybné jedničce. Perez rozhodně nemá to charisma jaký měl Lee. Protivníci jsou špatní, snad kromě celkem dobrého Popa, třeba hlavní záporák je tak divnej a vypadá jak pravá buzna. A i když byl příběh prakticky nezměněn tak sem se děsně nudil. Ale ted ty pozitiva, je to přeci jen Vrána takže se na to dobře koukalo, příběh je prakticky nezměněn a hudba je opět skvělá. Holt jsem čekal asi moc protože jsem dostal dost slabé pokračování který se kromě Popa může pochlubit tím že zde prakticky začínal můj oblíbenec Thomas Jane. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Graeme Revell se snaží, nicméně s fetišistického střihu a zpracování které až nebezpečně připomíná Schumacherovu vizi Batmana, tísnivou atmosféru společnosti v rozpadu v městě zapomenutých snů jednoduše nevyvolá. Mia Kirshner jako hlavní ženský element funguje osudově, nicméně Vincent Perez se do role Vrány až třeskutě nehodí, stejně jako hlavní záporná role v podání Richarda Brookse nemá na Michaela Wincotta ani zdaleka. Nemá téměř na nic, protože mu jeho arciďábelskost jednoduše nevěříte. Stejně jako topornému hlavnímu představiteli, který sice místy přináší příslib snesitelné polohy, ale právě v těchto momentech mu podráží nohy další s neduh tohoto filmu, scénář. Tim Pope se snažil navázat na Proyase, nicméně všechno je pojato až moc ledabyle a bezkrevně, že ony emoce, které byste měli při sledování tak osudového příběhu prožívat, raději schováte na reprízu prvního dílu. Druhá vrána se jednoduše nepovedla, i když se moc snaží přesvědčit o opaku. Vaše naděje se roztříští na malé kousky hned spolu s nástupem hlavního hrdiny na scénu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Iggy Pop se měl objevit v roli Funboye původně už v prvním snímku filmové série. Kvůli časovému vytížení se však mohl zůčastnit až natáčení tohoto pokračování. (korbitch22)
  • Ve filmu zazní i „Sean Olson“ od skupiny Korn. (Terva)
  • V den oslav Svátku mrtvých hraje v ulicích kapela Deftones a hraje song "Teething", který se také objevil na soundtracku k filmu. (Eldrick)

Reklama

Reklama