Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Birdemic neskonalou sra*kou, faktem zůstává, že mě tvůrci tohoto filmu svým amatérismem dokázali královsky pobavit…tak na pět minut. Při prvním útoku vražedných ptáků jsem doslova ztuhnul v nechápavém úžasu nad jejich provedením, který následně přerostl v explozivní smích…lépe řečeno tedy spíše v posměch. Celý film je pitomě napsaný, pitomě natočený a zahraný přímo otřesně, přičemž jen ta směšná vizualizace spolu s ohavnou zvukovou stopou je jediným zdrojem zábavy, který film nabízí. Z tohoto hlediska se Birdemic ale okouká po několika minutách a sledování zbylé stopáže pak naprosto pozbývá významu. Ale ten prvotní šok stál opravdu zato. Brrr, děsí mě, kdo všechno může se svým „veledílem“ prorazit na trh. A označení „pocta Hitchocockovým Ptákům“? Čirá provokace. ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Rád vyhledávám béčka nebo různé špatně nebo rozporuplně hodnocené filmy a často najdu něčím zábavné skvosty - i u těch, které jsou v "černém". Tu a tam dám za takové i tři nebo čtyři hvězdy. Co napsat o Ptákodémii? První půlka je naprosto o hovně po všech stránkách a druhá, kdy by měla začít nějaká akce je o hovně dvojitém. Zde nemůžu psát ani o nějakém nechtěně srandovním, neumělém momentu. Pro mne tam takový na rozdíl od některých komentujících nebyl ani jeden, tak trapné to všechno je. Strašný střih, děsní herci a triky...to se prostě musí vidět. Vedle některých komunistických agitek ze začátku 50 a 70 let asi nejhorší  film všech dob.  Nedávno viděný film King Kong vs Godzilla z roku 1962 je oproti tomu dokonalé trikové veledílo. ()

Reklama

Bloody13

všechny recenze uživatele

V rámci těch vůbec nejstupidnějších trashů je Birdemic absolutním králem, tudíž bych se oháněl odpadovým hodnocením. Jenže to bych nesměl spatřit tenhle skvost na pražském Brakfestu, kde jedinečný živý dabing z něho udělal naprosto perfektní komedii, u níž jsem se po celou dobu lámal smíchy. Ve společnosti fanoušků brakových filmů se tak z jeho projekce rázem stala nezapomenutelná zábava. Díky tomuhle zážitku se z Birdemicu vlastně stalo něco, čím ve skutečnosti vůbec není. Snad vůbec poprvé mám tak těžké dilema, do jaké kategorie ho zařadit, tudíž se pro tentokrát vychcaně vyhnu bližšímu ohodnocení, a nechám to časem uzrát. ()

MiGi87 odpad!

všechny recenze uživatele

No, všichni dávají odpad nebo 5*, já dám za snahu o amatérský snímek 1*, ale v koutě duše cítím, že je to moc. Při zvuku se vám vybaví homevidea z nějakých svateb apod., protože jiný film, kde není vedle zvukové stopy natočené při snímání záběrů použita žádná jiná, jste asi ještě neviděli. Při efektech (tj. těch ptácích) si říkáte, že takhle byste to zvládli taky. Ze skriptu, který tedy spíš autoři nevedli, je vám na nic - jak může někdo točit katastrofický film v zálivu rušné cesty, kde normálně fičí auta, jako by se nic nedělo. Všechno se musí natočit napoprvé, i kdyby se to nepovedlo. U některých scén si dokonce říkáte, že jsou natočené přímo na nějaké prezentaci v nějaké firmě, podle kvality audia a videa nejspíš ještě tajně mobilem, možná právě tím, kterým je natočený i zbytek filmu. Prostě katastrofa, kterou lze omlouvat jen tím naprosto na cokoli nedostačujícím rozpočtem, u každého záběru jenom vidíte tekoucí peníze - zastrčení pistole u pumpy do auta, jedoucí auto, plastové samopaly, zapnutá televize... Prostě to lze doporučit amatérským filmařům či teoretikům tohoto oboru, kteří chtějí vidět, jak to nedělat. UPDATE: Po třech letech a zopakování stejných chyb odebírám i tu jednu hvězdičku, Nguyen je neschopný. ()

Master19 odpad!

všechny recenze uživatele

No, nemá talent... Už úvodní dialog s obsluhou fastfoodu, která přinesla menu, je předzvěstí, co se bude dít. Je až neuvěřitelné, jak špatně jdou některé věci udělat a tenhle film je jakousi učebnicí nebo co, jak to bude vypadat, když to uděláte blbě. Už jen základní poučka hororu, že strach je v neviděném tu je postavená na hlavu a v druhé půlce filmu jsou všude orlové. Pamatujete jak jste měli ve škole odevzdat nějaký elaborát o deseti stránkách, tak jste to naháněli zvětšením písma, odřádkováním, odsazením odstavců a tak? Tak tady v tom "filmu" to mají na starosti záběry z jedoucího auta, nekonečná děkovačka po skončené poradě a mohl bych pokračovat. Ale nemá to cenu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)
  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)
  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama