Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

L_O_U_S odpad!

všechny recenze uživatele

Birdemic bývá někdy srovnáván s Wiseauovým dílem The Room. Tak trochu neprávem. Tommy Wiseau se domníval, že točí seriózní film, a obklopil se aspoň z menší části profesionálním týmem, což je přece jen znát na výsledku. V Birdemic: Shock and Terror neplatí absolutně žádná formální pravidla, celý "film" je vrcholně amatérský a na koleni splácaný. Střih zvuku neexistuje, herci neprošli snad ani divadelním spolkem na základce a postprodukce (kterou si Nguyen nejspíš dělal celou sám) to těžce zazdila. Zatímco Wiseauovi občas uteče nějaká vedlejší zápletka, opakují se mu scény a hlášky a celé to působí bizarně mile, James Nguyen dal dohromady něco, co by natočil každý za pár šupů na mobilní telefon a co není v konečném důsledku nijak zvlášť zajímavé. Snad jen tím, že se to ocitlo v oficiální distribuci. Jenže jak pravil Jarda z Hudebních masakrů, freakshow táhne. (836., 22. IX. 2013) ()

KRYSIOPICE odpad!

všechny recenze uživatele

Sem se u toho nasmál lip jak u lecjaké komedie. Geniální repliky a pocit že herec v hlavní roli musí být totální debil. Spousta záběrů na to, jak jezdí auto po městě :D asi za jeho pronájem dali hodně prachů, tak chtěli aby bylo vidět. Orli namalování v malování. zvuková stopa u útočících orlů jasně vystřižená z nějakého válečného filmu ( zvuk ju 87 stuky proste poznam). doporucuji ceske titulky ale bohuzel nevim od koho, které obsahují perfektní komentaře jako něco: mumly mumly ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně syrový, místy snad až surový artový snímek, který zcela perfekcionalisticky čistí, i když nebál bych se ani termínu vykosťuje, Hitchovy Ptáky a naprosto fantasticky je včleňuje do samotné podstaty   Forresta Gumpa.  A v ní se až dechberoucím způsobem zrcadlí sám James Nguyen. Debil.  Na jednu stranu neumět takto kongeniálně, v této chvíli již třikrát, se pochopitelně dá do jisté míry ocenit, na tu druhou bych ale příliš nepřeceňoval schopnost prodat svou neschopnost. To tu a tam zvládne opravdu každý debil. Nelituji a dalšími částmi se rád zase zmrskám, a to i v naději, že dojde na Mooreové kozy a ne jen špinavé nohy v posteli...  Prakticky nehodnotitelné,  ale čistě alibisticky  za tři. Až totiž jednou Nguyen natočí dobrý film... no dobrá. Až totiž jednou Nguyen natočí film, tak můžu říct, že jsem to už tady tušil. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Birdemic: Shock and Terror“ se mi na počátku líbilo proto, že by to mohl být docela dobrý, hodně levný béčkový film, který si trochu utahuje sám ze sebe a nebere se příliš vážně. Bohužel se nakonec ukázalo, že se místy bere až moc vážně a nefunguje. Není to zábavné, není to akční, není to napínavé, není to nic, je to opravdu jen špatné stejně, jako jsou špatné triky, které se zde objevují. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří. Tento dokonale rozkošný výtvor si zaslouží své čestné místo mezi 1000 a jedním filmem, které musíte vidět než zemřete (do sobotního podvečera ve společnosti dalších čtyř ČeSeFeĎáků, kteří z toho, co se dělo na obrazovce byli stejně vykulení, jsem nic podobného neviděl). Nebýt toho, že film se celou dobu nesl v závanu nechutné ekologické agitky, která příliš nedávala smysl "Chraňte lesy, jinak nás naši opeření přátelé "počůrají" kyselinou?, případně "vybombardují" jako kamikadze", tak bych byl ochotný za dosud neviděné speciální efekty, nějakou tu zářivou i darovat. Takhle za zásluhy nezbývá nic jiného, než Birdemicu nasolit ryzí a nezpochybnitelný odpádek. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér James Nguyen film propagoval tak, že svou dodávku oblepil reklamami, umělou krví a ptáky. (L_O_U_S)
  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama