Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příjemný, smutný příběh o dvou bratrech, kdy jeden z nich zemře při autonehodě. Charlie zůstane navždy poznamenán. Sžírá ho pocit viny a je přesvědčen o tom, že kdyby řídil opatrněji, jeho brácha by stále žil. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál jeho bratr Sam z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Jenže to Charlieho nemůže odradit od toho, aby žil svůj život tak, jako by jeho bratr byl stále s ním a tak se spolu stýkají na jejich domluveném oblíbeném místě, kde každý den po západu slunce spolu hrají baseball, přesně tak jak Charlie svému bratrovi Samovi krátce před jeho smrtí slíbil. Jenže takhle to nemůže trvat navždy a Charlie si časem bude muset uvědomit, že musí nechat odejít svou minulost a nadobro se tak rozloučit se svým bratrem a nechat ho jít. - "Charlie, at some point, we all have to let go." ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Pro publikum MUZIKÁLŮ ZE STŘEDNÍ by byl ŠESTÝ SMYSL příliš tuhé sousto, proto mu ho Charlie St. Cloude přežvýkává… Nebo v podobném duchu si alespoň představuji, že se vedla rozprava zodpovědných individuí, když se tento snímek připravoval, protože přesně takto SMRT A ŽIVOT CHARLIEHO ST. CLOUDA působí. Pokud to tak opravdu je, potom není tento film pro mne a je asi v pořádku, že se mi nelíbil. Mnoho motivů se mi v něm zdá nesmyslně použitých (husy na hřbitově), vedlejší postavy jsou příliš vykolejené (Basingerová je ve filmu asi 2 minuty, Liotta minutu a půl) a pointa marně hledá svou zubní protézu. Neřekl bych, že jde o ´kanál´, ale hodně jsem se vrtěl, abych to dokoukal. 35% ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi hezoun Z. Efron nevadil a nebyl tam jen do počtu kvůli své hezké tvářičce, ale dokonce mi byl sympatický a myslím, že to docela slušně odehrál. Film sám o sobě nezklame...nejsem přímo vyhledávač tohoto druhu filmu, ale jednou za čas to sedne a musím říct, že tento film byl fajn...plachetnice a všude přítomné moře tomu pomohly :-) ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Film o chlapci který vidí přeludy v podobě zesnulého bratra, který zemřel při nehodě kterou Charlie viděl na vlastní oči. Ba co, on seděl i za volantem. Měl jsem takový pocit, že se něco začalo dít až od 69.minuty filmu, kdy se děj odehrával na hřbitově. Celé je to o třech lidech. Ale absolutně celé je to bez emocí, nebo alespoň ve mně je to nevyvolávalo. Zac Efron fajn, ale jeho kamenný obličej? Kim Basinger absolutně nevýrazná, a to nevím jestli počítat "záznamník". Zkrátka béčkový film s béčkovými herci. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film splnil celkom slušne všetky atribúty, ktoré sľubuje. Dráma, aj keď predvídateľná. Z romantiky sa mi viac páčili zábery prírody vo Vancouvri ako sentimentálne scény s dvojicou. Tento druh fantasy chytí za srdce toho, kto definitívne stratil niekoho blízkeho. Môcť ho ešte počuť, vidieť, hovoriť s ním .... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Natáčať sa pôvodne malo v Marblehead, štát Massachusetts, avšak kvôli vysokým nákladom sa produkcia presunula do Vancouveru v Britskej Kolumbii. (ThomasCrown)
  • Na rolu Sama St. Clouda sa uskutočnil otvorený internetový kasting. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama