Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

ghatos 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru snímek není ničím výrazný. Je to obyčejná duchařina ozvláštněna erotickým vztahem na "romantickém místě" starší učitelky (moc dobře nehraje) a mladého svěžího metrosexuálka, který nemá na sobě ani chloupek (to proto asi aby šli dobře vidět krvavé jizvy). Postavy se nechovají moc logicky, ale to je stará bolest, takže jsem to nějak překousnul. Dialogy jsou slabé, skoro odfláknuté. Někdy se podaří náznaky dobré atmosféry, ale pak to spadne do kýčovitosti. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můj letošní halloweenský výběr nedopadl vůbec špatně, naopak, Kniha krve díky různým berličkám (starý velký dům, pár lekaček a gore) jistou znepokojivou atmosféru nezapře, navíc herecky je to obsazené na slušné úrovni (hlavně Sophie Ward). Přesto se však během sledování vkrádá na mysl ten nepříjemnej červ s tím, že to celé mohlo být ještě o fous lepší. Ale to už je fuck, především scény s duchy potěšily (já rád duchy) a i, aspoň malinko, postrašily. Horor co sice nenadchne, ale rozhodně ani neurazí, o to spíš na Halloween ;-) ()

Reklama

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, jehož provedení je spíš domácím úkolem než filmem Petera Jacksona (nadšenec co si s filmy vyhrává, viz. jeho hororová prvotina http://www.csfd.cz/film/4707-bad-taste-vesmirni-kanibalove-bad-taste/ ). Trailer poměrně stačí http://www.youtube.com/watch?v=WrvEGAxWB_A V jeho 1:23 minutách je pointa filmu. ________ Na začátku filmu je jedna poměrně luxusní zabijácká scéna, tu jsem na Youtube nenašel. ________ : SPOILER : ________ ROZBOR ________ Hlavními postavami jsou učitelka parapsychologie, její student a jeden její pomocník. Film je složen z několika zápletek ________1) kluk předstírá přítomnost bubáka v "strašidelném domě" a svoje kouzelné schopnosti (aby sbalil učitelku) [[ učitelka zažije pár zjevení ale pomocník na kamery nic nezaznamená (=pochyby) ........ kluk se pak přizná že to udělal a proto mu už učitelka nevěří když řekne že tu krom něj tu něco vážně bylo (="dívčí" reakce)...... kluk to tedy jde dokázat (="klučičí" reakce) ]], ________2) učitelka si udělá byznis z jeho popisovaného těla [[ celý film se proto musí naznačovat že je mrcha, aby to na konci nebylo velké překvapení .... protože jsem ale přeskakoval tak to nevím ]], ________3) kluk úteče a je chycen učitelčiným posluhovačem (což kluk netuší) [[ příběh začíná tím že si kluk myslí že mu člověk pomůže a končí tím že ho svlékne z kůže, ta se totiž popisuje sama (jak ale ví že to bude fungovat i dál je mi záhadou?) - učitelka asi plánovala předat umírající kůži vědě, dnes už se pokusy na lidech nedělají --- příklad toho jak se dá pohrávat s divákem zakrytím některých skutečností ]]. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle průvodní povídky Cliva Barkera ze sbírky Kniha krve. Jelikož měla povídka pár stránek, scénáristé měli dost prostoru na to film vyplnit vlastními vizemi. Ale asi jim chybělo dost fantazie nebo odvahy, protože děj se vleče a nepřináší nic, co by vám bránilo se vzdálit. Velká upovídanost, vaření z vody a nízký rozpočet jsou pro televizní filmy typickými nesváry. Jak ale ukázaly jiné pecky i s nedostatkem peněz se dá udělat díra do filmového světa. Škoda, že to není případ Knihy krve, protože potenciál by byl. Atmosféra je však vlažná, postavy upovídané a celý film působí příliš zkostnatěle. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? I když z toho byl Barker trošičku cítit, nemyslím, že by v Knihách krve Barker napsal tak trapnou pohádku pro malé děti. Ano, Barker z toho trochu cítit je, ale filmové zpracování postrádá jakoukoliv jeho temnotu, drsnost a atmosféru. Ten film je atmosféricky plochý jako hruď ztepilé prvňačky a stejně je na tom i s logikou a myšlenkovou vyzrálostí. Trapné digitální triky už ani neřeším. Ten film se pořád snaží být jaksi akční, ale pořád se mu to nevede. Pořád jsem čekal na něco, pro co komukoliv, kdo s tím filmem měli co do činění stálo za to mu věnovat čas a finance. Až do konce filmu jsem na nic takového nenarazil. Pro mě naprostá ztráta času, které odpad nedám asi jen pro představitelku hlavní ženské role (na níž se mi líbilo hlavně to, že to není žádná sexbomba, ale přesto má něco, čím upíná pozornost a nutí ji studovat) a, a pak už nevím, asi za jednu (i když očekávatelnou) lekačku a za to, že ztrácím čas přemýšlením nad tím, proč tomu ten odpad nedat. Obrovské zklamání. Nečekal jsem zázrak, ale takovou sračku taky ne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)
  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)

Reklama

Reklama