Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o jedné klukovské sázce (1980).
Komedie pro děti. Hrdinou je nadmíru upovídaný chlapec, který se vsadí s kamarády, že vydrží celý den mlčet. Toto předsevzetí mu přinese mnoho nepříjemností v rodině i ve škole. Zároveň mu však přinese i poznání, že skutky a činy, vykonané ve prospěch někoho či něčeho, jsou v životě mnohem cennější, než záplava chlubných vět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Hillock 

všechny recenze uživatele

Čistě televizní inscenace podobná bakalářským příběhům. Ano, je to určené především dětem, dospělák si z toho moc nevezme. Nejsem jediný, koho iritovalo, že si scénárista usmyslel, že se u Hrachů nebude zamykat a do bytu se bez problémů dostanou cizí lidé. To mi hlava nebere, jak si někdo může myslet, že i když je film vyloženě pro děti, domnívá se, že jsou úplně debilní a nevšimnou si toho. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výchozí zápletka s bobříkem mlčení je dobrá. Ale vsadit se neuváženě a pak hrdinně mlčet při zkoušení u tabule? To pak ty školní scénky působí spíš jako řetězec samoúčelných gagů - hlavně při hodině zpěvu. Přesto především za slovní "soudružskou" přestřelku soudruha ředitele (Jiří Sovák) a soudruha školníka (František Filipovský), nebo za výkon češtináře (Ondřej Havelka) to jsou poctivé tři ***. Myšlenkové bubliny, které mlčící Zdeněk Hrách, přezdívaný Kecal, vypouští, mají celkem význam a dění vtipně komentují. Magda Reifová v roli sestry hraje přirozeně (je ukecanější než Kecal:-). V konečném hodnocení se odráží ještě hokejová vložka: Hrách, Kozderka a Poskočil jako hokejoví fanoušci sledují totiž Kanadský pohár; zřejmě byl scénárista hokejový fanoušek:-) ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zaujali mě dospělí herci, i když ti tu byli spíše do počtu, protože tohle dílo je o dětech pro děti. Myšlenkové bubliny hlavní postavy byly opravdu trefné( i telátko boží zabučí, bůůůůůů). Dnešním dětem film ale nebude už mít co sdělit. Doba se hodně změnila. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavá záležitost pro děti, s dětmi, o dětech. Fádní zápletka plus okopírovaný nápad s titulkama jako v Kdo chce zabít Jessii. Co je ale obdivuhodné, jak velcí herci i na malém časovém prostoru v tak nesmyslné inscenaci dokážou podat výkon, do kterého dávají vše a je radost se na ně dívat (Sovák, Filipovský). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama