Reklama

Reklama

Vzpoura mutantů

  • Velká Británie The Mutations (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Noller experimentuje na univerzite s kombináciou DNA. Najskôr skombinuje DNA rastlín a zvierat, ale neskôr začne mať vyššie ciele. Pre svoje šialené plány používa študentov. Skríži človeka s rastlinou a podarí sa mu vytvoriť vraždiace monštrum... (Hennesy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakási kombinace ekohororů s filmem Zrůdy (1932) a Adélou, která ještě nevečeřela (ale ta v té době ještě neexistovala - 1977). Velmi dobrá hudba, pokud nesklouzne do psychadelie, co trhá uši. Šílený vědec se pokouší o splynutí rostlinných a zvířecích buněk, ale při práci připomíná spíše doktora Moreaua - ten rovněž plodil zrůdy. Až pohádková laboratoř plná barev a gumových rostlinných mutantů spolu s neděsivými maskami (muž - mucholapka) působí sice až komicky, leč vše to má zvláštní patinu filmů počátku 70.let, která se mi líbí. Nejpůsobivější je ovšem začátek, kdy sledujeme dokumentární filmy se zrychleným růstem rozličných květin - jakási připomínka starých přírodovědných školních filmů. Dnešní divák z toho rozhodně na větvi nebude, své kouzlo však film má. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Nevím zda to byla zrovna Vzpoura mutantů, ale vzpouru sem měl, když sem to dokoukal. Strašně dlouho se nic neděje - táhlé dialogy a když už, tak toho tam dvakrát moc k vidění není (až na zmutovaného padoucha, ještěrčí ženu a pobýhající masožravou kytku). Každopádně nápad skvělý, kostýmy a masky skvělé a hlavně úžasný Donald Pleasence, který se hlavně proslavil rolí psychiatra Sama Loomise v kultovní sérii Halloween. Škoda, že ten potenciál někdo nedotáhl pořádně do dokonalosti! ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky a milovníky hororů dnes již legendární herec Donald Pleasence v 70kovým filmu kterej na mě působil tak, že se scénáristi Robert D. Weinbach a Edward Mann hodně inspirovali filmy Freaks(1932) a The Island of Dr. Moreau. Přihodili pár svých nápadů, Jack Cardiff to zrežíroval a vznikl The Mutations. Mně osobně se tahle kombinace líbila. Že to není až tak moc originální mi nevadí. Zároveň jsem i zavzpomínal i na výše zmiňovaný filmy(ikdyž The Island of Dr. Moreau byl zfilmován vícekrát). Slabší 4hvězdy ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

S ohľadom na rok výroby je The Mutations špička. Primárne ide o monster horor so šialeným vedcom v podaní Donalda Pleasencea a kdejakými nehumánnymi experimentami, v ktorého pozadí sa odvíja príbeh komunity zdeformovaných zamestnancov cirukusovej Freak Show, ktorí sú utláčaní obludným Lynchom. Je tu cítiť pre 70. roky typickú umiernenosť, čo sa explicitného násilia týka a na trikoch sa už podpísal zub času, zarytí fajnšmekri však iste dokážu oceniť kvality tohto málo známeho hororu... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle bylo zajímavý. Ale neříkejte mi že i v minulé době ty monstra nikomu nepřipadali k smíchu. TY monstra jsou fakt nepovedený a i úvodní titulky jsou děsný, jako kdybych měl LSD.Jinak příběh je standartní a je i standartně blbí. Pleasence se moc nepředvede a nemusím ho zrovna s vousama. Film se vyplatí vidět asi jenom kvůli scénám s mutanty aby jste se zasmály. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama