Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně zdlouhavá, otravná a naprosto nepovedená komedie s herecky unavenou Sophie Marceau, která se do tohoto filmu zrovna dvakrát nehodila a má rozhodně navíc. Ani s jejím filmovým manželem Dany Boonem jí to neladilo. Zápletka s výměnou rolí ve stereotypním manželském vztahu je otřepaná a gagy zcela nefunkční. Nebylo se čemu smát. Málem jsem to nedodíval. Nikdy víc. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská feministická komedie, která dělá z žen hrdinky všedního dne a z mužů povalující se grázly, co nevědí, jak to mají ženy těžké. Nicméně ono to docela funguje a přestože je to na komedii opravdu málo vtipné, tak Domácnosti naruby nechybí pohodová atmosféra, kterou u francouzských filmů miluji. Být to o deset minut kratší a vyhnout se natolik křečovitému konci, tak by to byla povedená oddechová záležitost. Každopádně za zmínku stojí herecké výkony hlavních představitelů a skvěle vybraný soundtrack. Moje hodnocení 45%. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele

Základní premisa o výměně rolí sice asi není originální, ale proč ne. Tvůrci z toho ovšem nezvládli vymáčknout dost šťávy. Na komedii je to nudné, na gender zamyšlení nad rolemi muže a ženy a nad vztahy obecně zase plytké, vztah Arianiny matky a jejich kouče je už naprostým výsměchem psychologii postav, chování obou partnerů skoro také. ZkuKol píše o devadesátkovém vizuálu a má pravdu. Barvičky, čančátka, "moderní" tvary, prázdnota. Velká prázdnota. ()

pan_buh odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto kreténská hovadina. Proč, když už si teda chtěli prohodit role, tak by najednou chlap měl nutně jezdit růžovým autem? Kdyby do toho nezatahovali nějakou tu "genderovou rovnost" tak bych možná dal i jednu hvězdičku, ale koukat na nějakou pošahanou ženskou co si myslí že když dělá "mužskou práci" tak musí automaticky vypadat a chovat se jako chlap... to je vážně moc. ()

bazmo 

všechny recenze uživatele

minimálne 4* pretože tento film každému pozornému divákovi dá jednu veľmi dôležitú informáciu..ak chcete byť šťastný z druhými musíte si myslieť že vás nenávidia !!! Boon to povedal o svojich deťoch konkrétne ,ale myslím si že to platí na všetko..veľakrát sme sklamaný len preto lebo si o sebe myslíme len to "hviezdne",kým takmer všetkým sme ukradnutý !! myslím si že je tu veľa zdravých myšlienok a film vôbec nehodnotím podľa komerčnosti ! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Pascale Pouzadoux strávila rok psaním scénáře ve spolupráci s Grégoire Vigneron. (D3VIL)
  • Antoine Duléry (Maurice) hrál prozatím v každém filmu režírovaném Pascale Pouzadouxem. (D3VIL)
  • Sophie Marceau byla vybrána pro ztvárnění Ariane ještě předtím, než byl scénář dokončen. (D3VIL)

Reklama

Reklama