Zlatý poklad (TV seriál)
Toqués, Les
Komedie
Francie / Belgie, 2009, 100 min
Patrick MalakianPlakáty
Ona je šéfkuchařkou nejprestižnější restaurace ve městě, on vlastní stánek s rychlým občerstvením. Navzájem se nenávidí, ale budou muset spolupracovat.
V ospalém, sluncem zalitém přímořském městečku Cassis, je Fanny šéfkuchařkou nejprestižnější restaurace, naproti tomu Martin vlastní stánek s rychlým občerstvením přes ulici. Zcela instinktivně se nenávidí. Po sázce mezi dvěma milionáři ovšem musí tyto dvě naprosto diametrálně odlišné osoby utvořit tým profesionálů a začít pracovat společně. Ale jejich zkušenosti nejsou připraveny na výzvy, kterým budou muset čelit tváří v tvář. (oficiální text distributora)
Enšpígl
Docela příjemná oddychovka, který by slušelo mírně zkrátit a trošku zastřihnout. Z Edouarda Montouteho jde neskutečně pozitivní a pohodářská nálada. Už v sérii Taxi upoutal mou pozornost svým pohodářským přístupem k věci a tady svůj styl jen potvrdil. Ingrid Chauvin to je jiná, ta mě byla tak "sympatická", že spíš než před sporákem, bych jí nejradši viděl ve sporáku. Není to vysloveně film, při kterým bych se hihňal od nevidim do nevidim, ale tak nějak jsem z toho cítil ten svěží mořský vzdoušek, na který můžeme narazit v každým pobřežním městečku a to dohromady s příjemnou náladou, která z filmu jde není úplně k zahození.(14.3.2010)
dopitak
Tohle ale není seriál, ale TV film, jak tady ještě o víkendu bylo napsáno (info z imdb v tomhle případě nechápu). A ačkoliv Francie/Belgie, spíše si představte německou romantickou komedii, kterých je všední odpolední program na Primě plný. Všechny postavy do jedné se chovají jako dementi, a zábava se tudíž nekoná.(24.1.2011)
zipacna
Krásný oddechový film z krásného přímořského prostředí. Hlavní hrdina (Edouard Montoute) je velkej sympaťák, a celá atmosféra filmu byla velmi milá.(25.3.2010)