Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera pražských operních pěvců studovala konzervatoř a v roce 1930 přijala nabídku Voskovce a Wericha do angažmá v Osvobozeném divadle a zároveň i umělecké jméno. Po osobních i uměleckých kotrmelcích, zcela ve stylu její písně Život je jen náhoda, si jako třetího manžela vzala hudebníka R. A. Dvorského a zůstala s ním do jeho smrti. Od roku 1932 natočila Hana Vítová mnoho filmů, od slavné komedie Peníze nebo život po dokonalou parodii Pytlákova schovanka. Naposledy hrála v roce 1965 v německém filmu Dům v Kaprové ulici, který se odehrává v Praze a objevuje se v něm spousta dalších českých herců. Po roce 1945 vystupovala v kabaretech a na estrádách se svým manželem, nazpívala hodně písní, ale konec jejího života byl smutný a neslavný. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je krásné vědět a vidět, že úcta a něha mají stále v našem životě své místo. Prvorepublikovost se po listopadu stala naší většinovou páteřní tradicí. A Hana Vítová patří k těm nejkrásnějším démantům její doby. Tragédie Mnichova a únorových událostí na tom nemohou nic změnit. Jediný, kdo byl okraden, je český a československý filmový a televizní divák. A pochopitelně tito umělci, jimž byla nesmyslně ukrácena jejich seberealizace. Měli bychom si přestat ubližovat. Je načase. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milý a příjemný dokument mapující život nadané herečky, která se bohužel po druhé světové válce nuceně vytratila z filmu a zůstalo jí pouze kočovné divadlo a revue pro horníky a další pracující lid. Netradičnost dokumentu spočívá v absenci jakýchkoli rodinných příslušníků. Její dítě i manželé totiž už v době natáčení dokumentu nežili. Jedině snad pan Jan Pixa, její rodinný přítel, mohl poreferovat jako svědek něco z jejího života. Na paní Vítovou vzpomínají Ondřej Suchý, Jiří Suchý (do něho byla nešťastně zamilovaná Vítové dcera a i díky tomu skočila z okna a zabila se), filmoví historici Pavel Taussig, Vladimír Just a vojenský historik Eduard Stehlík, dále Aleš Cibulka, Gustav Oplustil, Josef Pospíšil a Helena Voldánová. Hudební režie: Jiří Bura ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blábolivá vyprávěnka, která prostřednictvím irelevantních komentářů vytváří poněkud schematický náhled na jednu z nejslavnějších prvorepublikových filmových hvězd. Osobnost Hany Vítové by si zasloužila mnohem fundovanější a hlubší reflexi. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkný dokument o smutném životě jedné z největších prvorepublikových hvězd. V životě se dočkala jen páru významných rolí, po Únoru 1948 už pro ni role nebyly. Věnovala se rodině a živila se zpěvem a překlady, ovládala několik světových jazyků. Ale ani rodina jí štěstí nakonec nepřinesla a posledních dvacet let života by možná i oželela. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama