Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tohle je film o Walteru Blackovi beznadějně deprimovaném jedinci. Ale je to i příběh jeho rodiny, ze které byl sice "vyhozen", ale je to opravdu jeho rodina. DIALOG : MEREDITH - Jaký jsi měl den ? (ptá se matka svého syna). Mluvil jsi z někým, Henry ? HENRY - Asi ano. MEREDITH - Někým novým nebo známým ? HENRY - Novým. MEREDITH - Dobře. A co povídal. HENRY - Řekl, že jsem teplouš. Já mu řekl, že nejsem. On mě hodil do kontejneru. MEREDITH - Cože !!! Řekl jsi to učitelce ? HENRY - Vytáhla mě z kontejneru.......... Začátek je hodně depresivní a Walterův pokus o sebevraždu je smutný. Že se Walter pokusil o sebevraždu není spoiler, protože je to vlastně základ příběhu, který rozpoutá ještě vetší peklo, než Walter už měl. A pak totiž promluvil Bobr. CITÁT - Hej !!!! Vstávej, ty bezcennej blbe !!!! Sice jsem od této chvíle očekával, jen samý optimismus, ale opak je pravdou. Walter je teď v péči loutky na předpis. Posuňme se teď o něco dál a zamysleme se nad jednou zajímavostí - Všimněte si, že ikdyž má Walter svého Bobra stále u sebe a nikdy ho neodkládá, stejně se dokáže obléci nebo dokonce převléci. Technicky je to nemožné. Převlékání tvůrci vyřešili tak, že ho prostě divák nevidí. Asi okolo čtyřicáté minuty jsem začínal mít obavu, jak to dopadne. CITÁT - ........ale my mluvíme o zázraku......... Momentka ze šedesáté minuty, kdy Walter sedí na schodech a Bobr mu podepírá bradu je nádherná a depresivně mrazivá. Začal jsem si říkat, že horší už to snad nemůže být. Ve filmu je namalováno nádherné grafity, ale to snad bylo každému jasné, že k tomu dojde. CITÁT - Vem si to domů........ Budu upřímný, je to depka a chvilkama jsem i brečel. Tohle byl příběh o Walteru Blackovi, který se musel stát bobrem a který se musel stát i otcem, aby jednou jednoho dne mohl tohle být film o Walteru Blackovi. Reřisérský počin Jodie Foster je fakt síla. Možná dám časem za pět. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pan Bobr je zvláštní film o zvláštním člověku, kterým Mel Gibson bezesporu je. Ale mám ho rád, i když j takový, jaký je. Kdyby to byl hajzl, jak o něm rádi v Hollywoodu mluví, tak by Jodie Foster s ním nenatočila takový filmy. A musí se nechat, že Mel toho blázna zahrál velice dobře. Kdekdo v té jeho postavě hledá spojitosti i s jeho reálným životem. Už se těším, až ho ve filmech budu vídat zase častěji a přeju mu, co nejvíce úspěchů. On si je zaslouží. Ať je jakýkoliv. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Nápad je dobrý a originální. V první polovině jsem se párkrát i upřímně zasmála a příjemně film hrál na emoce. Postupně se originalita začala vytrácet a především poslední půlhodina už mi úplně zkazila dojem. Tam jakoby se film přepnul a najednou se snažil říct něco jiného než v první polovině, začal vyprávět o něčem jiném. Musím říct, že ve druhé polovině se mi daleko více líbila linie s Antonem a Jennifer a ta přitom rozhodně originální nebyla. Prostě celý tento nápad s bobrem nebyl úplně dotažen do konce a je to škoda. Jodie Foster je ale zajímavá režisérka, která umí natočit uvěřitelný film a rodinná dramata jí určitě jdou, takže snad od ní ještě někdy něco uvidíme. Celkově se na Pana Bobra dívalo příjemně, herci byli dobří, ale něco tomu chybělo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za scénu, kdy se šílený Gibson pere s maňáskem Bobra na vlastní ruce ve stylu Ashe z Evil Dead, říkám opatrné ano. Nicméně nebýt poměrně vtipného názvu a námětu (který nakonec moc vtipný není, spíš naopak), tak nemá Jodiina novinka šanci příliš zaujmout. Po všech stránkách je The Beaver profesionálně zvládnuté dílo, ale emoce se jaksi nedostavily. Je to takové suché ... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na depresiu je najlepší poriadny bobor. Mel Gibson je v hlavnej úlohe výborný - ťažko povedať, či to tak dobre hrá, alebo sa mu úloha samovražedného alkoholika s prázdnym pohľadom len trafila do nálady :). Napriek nejakým tým klišé to asi hodinu šlape bez najmenších problémov. Potom už scenáristi zjavne netušili, čo ďalej, tak to zahrali na otcovsko-synovskú schému, ktorá však vyznela značne do prázdna. Celkovo však príjemné dojmy, 7/10. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Hlavné herecké duo v podaní Mel Gibson a Jodie Foster si spoločne zahralo už v známom westerne Maverick (1994). (MikaelSVK)
  • Českou stopou ve filmu je skladba "Vjezd gladiátorů", který složil český hudebník Julius Fučík, strýc novináře Julia Fučíka. (Madluska)
  • Celý film bol natočený v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama