Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jmenuje se Bret Maverick a právě má být pověšen trojicí zlosynů. Vzpomíná na události minulého týdne, které jej přivedly až do oprátky. Chtěl se zúčastnit proslulého pokerového šampionátu Tří řek o obrovskou výhru půl milionu dolarů. Zápisné je však pětadvacet tisíc a do těch Maverickovi chybí ještě tři tisíce. Hodlal je získat v saloonu městečka Crystal River, kde se přidal ke hře mladého pistolníka Hardina, půvabné dobrodružky Annabelle a jejího společníka Angela. Ačkoli všichni podvádějí, jak nejlépe mohou, vyhraje Maverick, který zpočátku předstíral nezkušenost. I když je mu kde kdo dlužen, nedaří se Maverickovi získat potřebnou sumu. Připojí se tedy k Annabelle, která odjíždí dostavníkem ve společnosti elegantního šerifa Zanea Coopera. Maverick se rozhodne za tučnou provizi získat okradeným přistěhovalcům zpět jejich peníze a nakonec se nechá zajmout indiány jako rukojmí. Náčelník indiánů je jeho přítel a celé složité jednání bylo jen divadýlkem pro Annabelle, které se chce zalíbit. Po řadě dalších dobrodružství se nakonec všichni zúčastnění sejdou i s potřebnou částkou na palubě parníku Lauren Belle, kde se má konat velkolepé pokerové klání. Bitva o půl milionu dolarů začíná. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (537)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Geniální pasáž s indiány, pár výborných vtipů a Danny Glover vyměňující si pohledy s Melem Gibsonem a s tím svým "I´m too old for this shit!", to mě dostávalo do kolen. To ovšem nepřebije fakt, že Maverick je až moc překombinovaná podívaná, že to ve spoustě scén skřípe, že to je předvídatelné na sto honů a že Annabelle je s přehledem největší a nejzákeřnější mrcha v kariéře jinak líbezné a šarmantní Jodie Foster. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic a dostal jsem snad vše. Tahle westernová komedie je prostě super. Málokdy se člověk zasměje chlapovi, jehož se někdo pokouší oběsit, ale tady to kupodivu jde. Skvělá byla i finta na ruského lovce a jeho lov na "indiána". Nebo "přepadení nepřátelskými" indiány. Spousta výborných gagů a vtipů, skvělí herci a nápaditá režie, prostě tenhle film stojí za to. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, ve kterých je děj brán s nadsázkou a houmrem. Zároveň jsem si jistá, že kdyby neměl tak hvězdné a skvělé obsazení, byla by procenta hodnocení asi níž než je to teď. Mel a Jodie film zachránili svým brilantním hereckým uměním, jinak ... no znám lepší... Pro mě je prostě důležité se k filmu s chutí vrátit, ale u Mavericka tohle necítím, je mi líto. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Frajer a mistr pokeru Mel Gibson, sympatická podvodnice Jodie Foster + parádní a v závěru překvapivý scénář dělá z této komedie něco super, co nám zaručeně chybělo. Škoda jen trošku slabšího středu, vtípky s indiány apod. nejsou vůbec špatné, jenže taky ne na 5 hvězdiček. Ale poker mám fakt rád :) 8/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vykutálená kapsářka Jodie a ještě vykutálenější Mel v samo se peroucí běloskvoucí košili uprostřed Donner Poker Hold´em westernové taškařice o přepálené stopáži. I přes krátkou vsuvku s Rogerem Murtaughem na opačné straně zákon byla ponechána má bránice (navzdory předpokladům) poměrně v nečinnosti a Podivné dědictví tak jede vstříc západu slunce, jemuž se smíchem roztahují koutky, stále pevně usazeno v sedle.. Zajímalo by mě, jak asi u takových filmů probíhá obsazení indiánských rolí. Režisér řekne: „Potřebuji hodného rudokožce, koho tam máš?“. Odborník přes casting nahlédne významně do seznamu a praví: „Takže podle abecedy: Brice, Greene, Means, Mitič, …říkal jsi hodného, takže Studiho škrtám. Pokud potřebuješ někoho, kdo ještě vyleze na koně, zbývá jen Greene…“ - „OK, zavolej Grahamovi..“ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • Ako už bolo spomenuté, v cameu sa objaví ako bankový lupič Danny Glover, ktorého prítomnosť nepriamo odkazuje na filmovú sériu Smrtonosná zbraň, kde si tiež zahral s Melom Gibsonom. Je tu však aj priamy odkaz, a to keď po výbuchu v banke prednesie slávne konštatovanie seržanta Rogera Martougha: "I'm getting too old for this shit." (ČSFD)
  • Iniciály "GMC" na dostavnících odkazují na kamiony “GMC“, kterými Mel Gibson jezdil ve všech Smrtonosných zbraních. (džanik)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

Bobr Jodie Foster přilákal Mela Gibsona

12.07.2009

Tohle si všechna média vychutnala. Stručně a jasně: Jodie Foster režíruje film Beaver, v němž si hlavní roli zahraje Mel Gibson. A protože v angličtině se slovo „bobr“ používá stejně dvojsmyslně jako… (více)

Reklama

Reklama