Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Biografie squares jsou bez zásahu dobrého tvůrce celkem očekávatelně nudné. Možná proto je do filmu docela nešikovně naroubována epizoda Carsonova života, během níž protagonista (který později zdraví po ránu kohokoliv, s kým jede ve výtahu) málem bodne kluka nožem do břicha. Jinak je to film o nadějném doktorovi, ve své době ještě znevýhodněným barvou pleti, který se musí na vrchol vypracovat velkou spoustou čtení. Ve zkratce by se tedy dalo říct: je to film o čtení. Přesně tak to i působí, hlavně když se stáváme diváky několika málo operací před tou velkou, na kterou nás připravili už v úvodu. Ani ta není kdovíjak napínavá a tak bych hodnotil zvlášť části názvu snímku - The Ben Carson Story jako velice zajímavý, Gifted Hands jako velice nudný. Cuba Gooding navíc nepřináší nic, co by s sebou neměla už samotná postava. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Už raz som zažil príbeh, ktorý dojal a zároveň povzniesol. Bol to film Podivný prípad Benjamina Buttona, nad ktorým som rozmýšlal ešte dlho potom, veľmi sa mi páčil. Rozdiel v týchto dvoch filmoch? Zlaté ruky: Príbeh Bena Carsona ma nepozvniesol, teda aspoň nie v takom slovazmysle, skôr ma prinútil sa zamieslieť nad medicínou a darom od boha, ktorý je jedinečný a nie každý ho dostane. Mimo emócií tam bola veľmi vhodná hudba, kedže niesom ani význavač klasiky (vážnej hudby), pri tomto filme mi znela ako sladká melódia. Okrem iného je to dobrý film na večerné posedenie pri telke. Dávam filmu krásne 4* ()

Reklama

srbak 

všechny recenze uživatele

Pekne natočený kúsok, ktorému povrchovo vlastne ani nič nechýba. Herecké výkony sú v pohode, proti scenáru taktiež nemám väčšie výhrady, ale asi jediná vec, ktorá mi vyslovene vadila a v konečnom dojme veľmi hodnoteniu uškodila je dejovosť. Pretože príliš veľký úsek filmu poukazuje na Benovo detstvo (asi tak 60 minút celého filmu) a skáče v deji ako sa mu zachce. Tým myslím najmä 30 minútove ukazovanie na to ako chlapec naberá vedomosti a potom to hodí dej o 5 rokov dopredu, ukáže nám to jeden moment a cestujeme v čase ďalej. Taktiež zameranie na operáciu smeruje dosť bokom, čo mi síce nevadí ale zarazilo ma to. Fakt pekné, ale našiel som až príliš veľa chybičiek krásy. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po narocnom dni si clovek vecer sadne k telke a povie si: Potrebujem nieco pozitivne, nieco nenarocne, nieco vesele, ale zaroven ludske a zo zivota. Tentokrat to vyhrali Nadane ruky a pribeh Bena Carsona. Ucel splnilo, ja sa citim ovela lepsie, film zahrial na dusicke a zaroven som sa opat raz dozvedela nieco viac o vynimocnej ludskej bytosti. Z filmu je televizna tvorba citit na hony, ale vyborne herecke vykony mladeho Bena a jeho matky su famozne, Cuba ma vsak bohuzial opat nepresvedcil. Vrelo odporucam vsetkymi desiatimi :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama