Reklama

Reklama

Několik klanů Yakuza soupeří v japonském podsvětí o přízeň vůdce své rodiny. Tento boj o moc nemá konce a ve zkorumpovaném světě, kde neexistují hrdinové, ale jen zrady a pomsty, nejde o to, dostat se na vrchol, ale především o přežití...  V čele zločinecké rodiny Sanno-kai, japonského nejmocnějšího syndikátu z podsvětí, stojí Předseda. Jeho pravou rukou je Ikemoto, jež řídí každodenní byznys. Předsedovým největším rivalem je Murase. Předseda má za to, že Ikemoto se dostal v rámci svého pohodlí až příliš blízko k Murasovi a žádá, aby se od sebe distancovali. Ve snaze uklidnit Předsedovo podezření, Ikemoto nařídí Otomovi, jednomu z mechaniků, aby přinesl několik důkazů, že oba gangy proti sobě brojí. Jenže to je jen začátek nemilosrdné série zrad a konfliktů. Netrvá dlouho a několik klanů Yakuza se chladnokrevně snaží získat peníze a především moc. Intriky a krátkodobá hra na věrnost vrcholí. V tomto zkorumpovaném světě neexistují hrdinové, v tomto boji stojí zlo proti zlu a spirála války gangů nemá konce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (111)

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb jak se žije a hlavně chcípá v jakuze. Nejdřiv musim řict, že ze začátka mi nebylo vubec jasny, kterej šikmookej patří pod jakou rodinu a celou tu jejich hierarchii. Pak musim řict, že i když si tam morbidností užijete dost (a kvalitních), nejde to považovat jako jediný měřítko kvality. A když jsme u kvality, tak vim, že Takeshi Kitano je jeden z nejlepších japonskejch režisérů a mejch oblíbenejch, ale ten děj nebyl zrovna čirá inteligence na plátně. Prostě taková válka gangů, která je zajímavá hlavně tou japonskou kulturou, lidským chováním a uřezáváním prstů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Máte, co jste chtěli, aneb vedle "Achilles a želva" další Kitanův zlý žert na úkor diváků, který tentokráte má podobu naprosto čisté a artistních přesahů prosté žánrovky. Nicméně i v přímočarém příběhu je nepřehlédnutelný režisérův vytříbený rukopis. Stylová strohost zde vytváří famózní mechanický rytmus, který odhaluje monotónnost jakuza filmů, při čemž Kitanovy charakteristické elypsy umožňují ohlodat klasický příběh o likvidaci jednotlivých větví zločinecké rodiny na naprostou dřeň. Výsledkem je řetězec schematických momentů a pravidelná sinusoida, kde strojené rituály či tiché pletichaření střídají žánrově povinné výbuchy slovní agrese i věcně precizního násilí. Právě očesáním žánru na samotnou ritualizovanou podstatu Kitano ukazuje jeho směšnost. Mocenské tahanice šéfů mají podobu až burleskních naschválů a násilí sahá na rovinu kreslených grotesek. Jako Kitanův film nenápadně podvratné, jako jakuzárna ryzí a proto dokonalé. "You know, you're dealing with the yakuza?" ()

Reklama

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Kitano svůj nejnovější film pojal dosti jednoduše.válka uvnitř mafianskeho klanu japonské yakuzy pojednává o válce uvnitř mafianskeho klanu japonské yakuzy takže necekejte nějaký příběh filozoii přátelství a nějaky hlubší rozvoj jednotlivých postav.cekejte jenom tu válku která se pomalu z "nevinnnych" konfliku meni v jednoduchou vybijenou.ukrutna gangsterka kde jsou jen ti zlí s pistolema zabalena v lehce ironickem obalu s přesnou klidnou kamerou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Moc fajnová záležitost z prostředí japonské mafie Yakuzy, film vám jaksi umožní nahlédnout pod pomyslnou pokličku a tudíž vám přiblížit všechny jejich praktiky. Musím za sebe uznat, že než se člověk vyzná ve všech jménech zúčastněných postav a jejich příslušnosti ke všem rodinám, tak to pár desítek minut zabere (asi jediné zásadní mínus filmu). Všechno kromě tohoto aspektu totiž pracuje na jedničku s hvězdičkou. Sice nejsem tak moc znalý japonské tvorby, ale jsem alespoň tak znalý filmové tvorby obecně, že jméno Takeši Kitano mi něco říká. No a tento muž dokázal film zrežírovat, napsat mu scénář a v neposlední řadě ztvárnit i hlavní roli drsného mafiána Otoma, který se s nikým nemaže. Rozhodně se film nedá označit za akční (jen závěr se vymykal tomuto předtím zažitému trendu), ale v něčem jiném se zde nešetří........a to samozřejmě brutalitou (scéna s vrtačkou, provazem). Jako divák musíte dávat bacha po celou stopáž, pořád někdo někoho zrazuje a zápletka se otáčí o 180 stupňů. Výhodou ale je, že vše působí uvěřitelně, ne jen vyumělkovaně. Parádních 81 % ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Kitano ma pritiahol ako rybu na udicu a potom ma vláčil po japonsko-kórejských vodách, že som nevedel čí som. Šikmookí mafiáni a ich poskokovia sa navzájom podrážali v tempe hodnom Usaina Bolta a prehľad som stratil už na začiatku. Akcie je poskromne, o to viac nekonečných príkazov a ospravedlnení. kto sa v tom nestratil si môže pokojne pridať hviezdičku a stáva sa šógunom.. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Jediným Kitanovým záměrem při psaní scénáře bylo, aby byl film zábavný. Začal proto vymýšlením způsobů, kterými budou postavy postupně umírat, a až poté napsal příběh, který umožňoval jejich zobrazení. (Raztubyl)
  • Film se natáčel od 23.8.2009 do 23.10.2009 v přístavním městě Kóbe a v prefektuře Ibaraki. (Hal_Moore)
  • První Kitanův film natočený ve formátu 2.35:1. (Hal_Moore)

Související novinky

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

15.01.2012

Ve dnech 20. – 26. ledna 2012 proběhne v pražském kině Lucerna Festival japonských filmů Eiga-sai 2012. Výrazně rozšířený 5. ročník festivalu nese podtitul „Pocta Kitano Takeshimu“ (Hommage à Kitano… (více)

Kitano opět ve spárech yakuzy

Kitano opět ve spárech yakuzy

05.12.2009

Takeshi Kitano je bezesporu všestranný tvůrce, ale na mezinárodní scéně se prosadil hlavně díky gangsterkám a drsným kriminálnkám. Těmto žánrům se však na celých deset let odcizil. Teď se ke kořenům… (více)

Reklama

Reklama