Reklama

Reklama

Několik klanů Yakuza soupeří v japonském podsvětí o přízeň vůdce své rodiny. Tento boj o moc nemá konce a ve zkorumpovaném světě, kde neexistují hrdinové, ale jen zrady a pomsty, nejde o to, dostat se na vrchol, ale především o přežití...  V čele zločinecké rodiny Sanno-kai, japonského nejmocnějšího syndikátu z podsvětí, stojí Předseda. Jeho pravou rukou je Ikemoto, jež řídí každodenní byznys. Předsedovým největším rivalem je Murase. Předseda má za to, že Ikemoto se dostal v rámci svého pohodlí až příliš blízko k Murasovi a žádá, aby se od sebe distancovali. Ve snaze uklidnit Předsedovo podezření, Ikemoto nařídí Otomovi, jednomu z mechaniků, aby přinesl několik důkazů, že oba gangy proti sobě brojí. Jenže to je jen začátek nemilosrdné série zrad a konfliktů. Netrvá dlouho a několik klanů Yakuza se chladnokrevně snaží získat peníze a především moc. Intriky a krátkodobá hra na věrnost vrcholí. V tomto zkorumpovaném světě neexistují hrdinové, v tomto boji stojí zlo proti zlu a spirála války gangů nemá konce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (111)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Moc fajnová záležitost z prostředí japonské mafie Yakuzy, film vám jaksi umožní nahlédnout pod pomyslnou pokličku a tudíž vám přiblížit všechny jejich praktiky. Musím za sebe uznat, že než se člověk vyzná ve všech jménech zúčastněných postav a jejich příslušnosti ke všem rodinám, tak to pár desítek minut zabere (asi jediné zásadní mínus filmu). Všechno kromě tohoto aspektu totiž pracuje na jedničku s hvězdičkou. Sice nejsem tak moc znalý japonské tvorby, ale jsem alespoň tak znalý filmové tvorby obecně, že jméno Takeši Kitano mi něco říká. No a tento muž dokázal film zrežírovat, napsat mu scénář a v neposlední řadě ztvárnit i hlavní roli drsného mafiána Otoma, který se s nikým nemaže. Rozhodně se film nedá označit za akční (jen závěr se vymykal tomuto předtím zažitému trendu), ale v něčem jiném se zde nešetří........a to samozřejmě brutalitou (scéna s vrtačkou, provazem). Jako divák musíte dávat bacha po celou stopáž, pořád někdo někoho zrazuje a zápletka se otáčí o 180 stupňů. Výhodou ale je, že vše působí uvěřitelně, ne jen vyumělkovaně. Parádních 81 % ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ako sa hovorí pod lampou je najväčšia tma. Tak to bolo aj v tomto filmovom príbehu o japonskej mafii Yakuza. Po hádzaní polien pod nohy a odstránenie menších šéfov jednotlivých klanov, ktorý by mohli byť potenciálnymi nástupcami predsedu (šéfa mafie) prichádza moment, keď ho zradí a zabije jeho najbližší a najmenej očakávaný ochranca. Celý film sa nesie v duchu jemnej hudby bez veľkých akčných scén typu " kung fu Jackieho Chana " a keď, už príde k mafiánskym praktikám a vyrovnávaniu si účtov tak to stojí za to. Nikto z hercov obzvlášť nezažiaril, ale žáner krimi a dráma bola naplnená. ()

Reklama

netWoor 

všechny recenze uživatele

Kmotr po japonsku to úplně není, ale určité shodné rysy by se našly. Zásadním problémem je, že minimálně do poloviny filmu netušíte kdo je kdo a až v poslední čtvrtině zjistíte, že to je úplně jedno. Podle mě to na čtyři hvězdy není, ale vzhledem k tomu, že jsem další díly viděl bezprostředně po sobě, ještě přivřu oči... ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Chladne vypočítavý film o chladne vypočítavých zločincov z radov yakuzy. Divák tu nemá svojho výslovného favorita a spočiatku ani prehľad kto je kto a o čo komu ide. Ako sa príbeh rozuzľuje, množstvo gangstrov sa zmenšuje rýchlejšie ako počet funkčných malíčkov a speje do finále, v ktorom sa už vidí veľa hráčov predčasne. Zvláštny film, ktorý určite neidealizuje svet zločinu, jeho príslušníci sú vierolomné svine, ktoré by kvôli väčšiemu prídelu saké neváhali spraviť zo sestry gejšu a z matky vdovu. A to všetko skôr ako si po nich príde chladné olovo. Moje prvé stretnutie s majstrom Kitanom má zaujalo viac ako som si myslel. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tempo příběhu by mohl za rychlé považovat snad jen invalidní šnek, přesto mě to celé jaksi zaujalo a ani mě nenapadlo, že bych se mohl nudit. Faktem je, že jsem si ani nemohl dovolit povolit v ostražitosti, mohlo by mi totiž uniknout jméno nějaké důležité rodiny a já už jsem měl i tak co dělat, když jsem se snažil přiřadit jména k obličejům. Nejhorší pro mě bylo to, že se ti Japonci neustále pohybovali, a když si párkrát prohodili místa, připadal jsem si jako trotl, který si myslel, že vyhraje nad skořápkářem. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel od 23.8.2009 do 23.10.2009 v přístavním městě Kóbe a v prefektuře Ibaraki. (Hal_Moore)
  • Jediným Kitanovým záměrem při psaní scénáře bylo, aby byl film zábavný. Začal proto vymýšlením způsobů, kterými budou postavy postupně umírat, a až poté napsal příběh, který umožňoval jejich zobrazení. (Raztubyl)
  • První Kitanův film natočený ve formátu 2.35:1. (Hal_Moore)

Související novinky

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

15.01.2012

Ve dnech 20. – 26. ledna 2012 proběhne v pražském kině Lucerna Festival japonských filmů Eiga-sai 2012. Výrazně rozšířený 5. ročník festivalu nese podtitul „Pocta Kitano Takeshimu“ (Hommage à Kitano… (více)

Kitano opět ve spárech yakuzy

Kitano opět ve spárech yakuzy

05.12.2009

Takeshi Kitano je bezesporu všestranný tvůrce, ale na mezinárodní scéně se prosadil hlavně díky gangsterkám a drsným kriminálnkám. Těmto žánrům se však na celých deset let odcizil. Teď se ke kořenům… (více)

Reklama

Reklama