Reklama

Reklama

Několik klanů Yakuza soupeří v japonském podsvětí o přízeň vůdce své rodiny. Tento boj o moc nemá konce a ve zkorumpovaném světě, kde neexistují hrdinové, ale jen zrady a pomsty, nejde o to, dostat se na vrchol, ale především o přežití...  V čele zločinecké rodiny Sanno-kai, japonského nejmocnějšího syndikátu z podsvětí, stojí Předseda. Jeho pravou rukou je Ikemoto, jež řídí každodenní byznys. Předsedovým největším rivalem je Murase. Předseda má za to, že Ikemoto se dostal v rámci svého pohodlí až příliš blízko k Murasovi a žádá, aby se od sebe distancovali. Ve snaze uklidnit Předsedovo podezření, Ikemoto nařídí Otomovi, jednomu z mechaniků, aby přinesl několik důkazů, že oba gangy proti sobě brojí. Jenže to je jen začátek nemilosrdné série zrad a konfliktů. Netrvá dlouho a několik klanů Yakuza se chladnokrevně snaží získat peníze a především moc. Intriky a krátkodobá hra na věrnost vrcholí. V tomto zkorumpovaném světě neexistují hrdinové, v tomto boji stojí zlo proti zlu a spirála války gangů nemá konce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

agassi68 

všechny recenze uživatele

Kitano ma pritiahol ako rybu na udicu a potom ma vláčil po japonsko-kórejských vodách, že som nevedel čí som. Šikmookí mafiáni a ich poskokovia sa navzájom podrážali v tempe hodnom Usaina Bolta a prehľad som stratil už na začiatku. Akcie je poskromne, o to viac nekonečných príkazov a ospravedlnení. kto sa v tom nestratil si môže pokojne pridať hviezdičku a stáva sa šógunom.. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Brutálně extenzivní násilí na úkor charakterů, dokonalé vykreslení fungování yakuzy, jejího myšlení, praktik, žalbohu příliš chladné vykalkulované mi to přišlo. Byť Kitano jede jako vždy parádně a Kippei Shiina je fakt nebezpečný, svoji roli podal skvěle, asi jeho nejlepší výkon za celé poslední desetiletí. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Moc fajnová záležitost z prostředí japonské mafie Yakuzy, film vám jaksi umožní nahlédnout pod pomyslnou pokličku a tudíž vám přiblížit všechny jejich praktiky. Musím za sebe uznat, že než se člověk vyzná ve všech jménech zúčastněných postav a jejich příslušnosti ke všem rodinám, tak to pár desítek minut zabere (asi jediné zásadní mínus filmu). Všechno kromě tohoto aspektu totiž pracuje na jedničku s hvězdičkou. Sice nejsem tak moc znalý japonské tvorby, ale jsem alespoň tak znalý filmové tvorby obecně, že jméno Takeši Kitano mi něco říká. No a tento muž dokázal film zrežírovat, napsat mu scénář a v neposlední řadě ztvárnit i hlavní roli drsného mafiána Otoma, který se s nikým nemaže. Rozhodně se film nedá označit za akční (jen závěr se vymykal tomuto předtím zažitému trendu), ale v něčem jiném se zde nešetří........a to samozřejmě brutalitou (scéna s vrtačkou, provazem). Jako divák musíte dávat bacha po celou stopáž, pořád někdo někoho zrazuje a zápletka se otáčí o 180 stupňů. Výhodou ale je, že vše působí uvěřitelně, ne jen vyumělkovaně. Parádních 81 % ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že mistr Takeshi trošku uhnul ze svého stylu a hlavně zvážněl. Je to ale jenom zdání, protože tohle je pořádná taškařice-jen to chce najít ten správný úhel pohledu, mít lásku pro rafinovaný humor a chuť hrát s Takeshim tu hru na yakuzácké krimi drama....Tohle prostě ale asi neskousne každý. Věřím, že v japonsku se u tohodle filmu lidi v kině můžou potrhat smíchem-a třeba já jsem se smál taky a občas dost nahlas-ale pro většinu západního světa je takový jemný humor v násilnostech značně nečitelný a tak se nedivím ani tomu přizdisráčsky chladnému ohlasu na fesťáku v Cannes......Jinak-o přemrštěné stopáži nemůže být z mého pohledu řeč-naopak-uvítal bych aspoň 20 minut navíc.....4nebo5, podle nálady. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takeshi Kitano sa v tomto filme rozhodol, ze nam ukaze ake absurdne je fungovanie yakuzy. V jeho podani vyzeraju yakuzaci ako banda sebeckych deti, ktore chcu mat vsetko (kvôli tomu su ochotní obetovat kohokolvek) a zaroven si neustale musia dokazovat, kto je vacsi frajer (az absurdne komicke naschvály, ktore si clenovia konkurencych gangov robia). Hlavnym problemom filmu su podla mna postavy, ktore su len jednoducho nacrtnute figurky. Vdaka tomu vobec nefunguje napatie vo filme a je vam uplne jedno ktora a ci vobec nejaka postava prezije do konca. V prvej tretine to az tak velmi nevadi pretoze je naplnena roznymi neskutocne zabavnymi situaciami, ktore si yakuzaci stvaraju a ja som sa nasmial viac ako v hocijakej komedii, co som v poslednej dobe videl. Lenze postupne Kitanovi napady dochadzaju a dej sa stava prilis stereotypny (proste sa len neustale vyvrazduju dalsi a dalsi clenovia yakuzy a nic viac). Naviac mi zaver pripadal prilis skoro lahko odhadnutelny, takze ani ten nebol pre mna zdrojom napätia. Tento film vo mne vyvolal podobne pocity ako serial Sopranovci, ktory tiez komedialnym sposobom ukazuje akí sú mafiani sviniari a zaroven detinskí. Lenze zatiaľčo pri Sopranovcoch som sa nenudil ani raz pocas siestich serii vdaka skvele napisanym postavam (pritom to neboli žiadni sympataci s ktorými by som sa stotožňoval), tak Outrage prilis rychlo dojde dych. Je to skoda. Rozhodne sa jedná o film, ktorý stoji za to vidiet. Technicka stranka je ako vzdy u Kitana prvotriedna a do urcitej miery sa jedna o jeho navrat ku gangsterskym korenom (co viacero jeho fanusikov potesi), len skoda, ze znova vsetko tak ako je u neho bohuzial v poslednych rokoch zvykom, vsadil na formu namiesto pribehu. 7/10. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Jediným Kitanovým záměrem při psaní scénáře bylo, aby byl film zábavný. Začal proto vymýšlením způsobů, kterými budou postavy postupně umírat, a až poté napsal příběh, který umožňoval jejich zobrazení. (Raztubyl)
  • Kvůli požadavku producenta nebyl obsazen jediný herec, který předtím hrál v jakémkoliv jiném Kitanově filmu, s výjimkou Kitana samotného. (Raztubyl)
  • Film se natáčel od 23.8.2009 do 23.10.2009 v přístavním městě Kóbe a v prefektuře Ibaraki. (Hal_Moore)

Související novinky

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

15.01.2012

Ve dnech 20. – 26. ledna 2012 proběhne v pražském kině Lucerna Festival japonských filmů Eiga-sai 2012. Výrazně rozšířený 5. ročník festivalu nese podtitul „Pocta Kitano Takeshimu“ (Hommage à Kitano… (více)

Kitano opět ve spárech yakuzy

Kitano opět ve spárech yakuzy

05.12.2009

Takeshi Kitano je bezesporu všestranný tvůrce, ale na mezinárodní scéně se prosadil hlavně díky gangsterkám a drsným kriminálnkám. Těmto žánrům se však na celých deset let odcizil. Teď se ke kořenům… (více)

Reklama

Reklama