Reklama

Reklama

Konspirační teorie o 11. září 2001

(TV film)
  • Velká Británie 9/11: The Conspiracy Files
Velká Británie, 2007, 51 min

Obsahy(1)

Kolem útoků na „dvojčata" se vytvořily desítky domněnek a podezření. Dokument BBC se v tom pokusí vyznat a objevit pravdu. Konspirační teorie o 11. září 2001 – investigativní dokument BBC pátrající po tajemném pozadí útoku na newyorská „dvojčata". Konspirativní teorie shromáždily desítky informací, které s patřičným výkladem vedly k závěrům o pojistných podvodech, tajných řízených demolicích budovy č. 7, což vše vedlo k vládnímu spiknutí a válce v Iráku a Afghánistánu. Na internetu zhlédly filmy typu Loose Change stamiliony lidí. Teoretici spiknutí upozorňovali především na to, že v budově číslo 7 byla tajná pracoviště CIA, odkud prý byl celý útok na New York řízen, a proto musela být budova zničena také. Upozorňovali také na to, že pouhé dva měsíce před útokem si realitní magnát a majitel dvojčat Larry Silverstein nechal budovy pojistit proti teroristickým útokům na 3,5 miliardy dolarů. Tým autorů dokumentu rozebírá krok za krokem spletitý vývoj událostí a přináší nová svědectví. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi řekl Voltaire: „Kdyby Bůh neexistoval, bylo by třeba jej vymyslet, ale celá příroda nám říká, že existuje.“ ___ Parafrázuje Voltaire můžeme říci, že kdyby 11. září neexistovalo, americká politická a finanční špička by ho potřebovala vymyslet, aby mohla získat od občanů své země a občanů a vlád jiných zemí tak snadný a bezpodmínečný souhlas se zavedením velkobratrských systémů a plíživým nastolením totality - kolikáté již v historii nepoučitelného lidstva. Ovšem celá dnešní situace ve světě a USA nám říká, že pro lidi je život lepší než svoboda, rovnost a bratrství, obzvlášť když se jedná o blahobytný život. ___ Ostatně samotné konspirační teorie, které ještě nikdy nedaly jasnou a definitivní odpověď na žádnou otázku a jen ještě víc zamotávají hlavu milovníkům všemožných tajemství, jsou stejným manipulačním nástrojem v rukou medií a moci, jako propaganda a lež. ()

Fony 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu se dozvíme mnoho zajímavých informací o pádu budovy č. 7, ale bohužel o velkém množství dalších nejasností zde nepadne ani zmínka, takže těžko dělat závěry o všem, co se dělo 11. září. Výskyt slova konspirace v názvu filmu je trochu zavádějící, protože závěr, byť se tvůrci snaží o pohled z obou stran, vyznívá ve prospěch oficiální teorie. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Konspirační teorie ohledně 11. září byly, jsou a budou. Jenže pořád je zde skupina nezávislých expertů, kteří vcelku věrohodně vysvětlují "nesrovnalosti", se kterými přicházejí právě tvůrci nejrůznějších konspiračních teorií. Ano, teorie o tom, že za vším stála americká vláda, tajné složky a dokonce složky záchranných sborů je zajímavá, ale na druhou stranu se mi prostě nechce věřit, že by se tak velký "podvod" podařil před veřejností a médii ututlat. ()

dopita odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument kterej vypadá, že je dělanej na objednávku někoho, kdo má velkej zájem na tom, aby lidi přesvědčil, že se žádná z konspiračních teorií nezakládá na pravdě. Fakt se mi nechce věřit, že tenhle blábolivej dokument bude někdo brát vážně. Řeší jen důkazy, které se dají lehce vyvrátit a ani to se tvůrcům moc nedaří. Do očí bijící záhadnosti, nepravděpodobnosti, nejasnosti a hlavně skutečnosti vůbec nezmiňuje. Někde jsem zaslech názor, že 11. září je největší podvod v historii lidstva. Fakt bych chtěl věřit, že to vše má na triku Bin Ládin, ale zkrátka nevěřím. Konspirační teorie o 11. září dávaj totiž mnohem větší smysl, než oficiální informace. Každopádně něco kolem událostí 11. září pěkně smrdí a mám neodbytnej pocit, že ten smrad pochází z hodně velkýho a všema možnejma institucema USA prolezlýho, hovna. Tenhle dokument je manipulativní, hromadná a cílená masáž lidí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pravda je opravdu někde tam venku, ale tento dokument dokazuje, že jde vcelku objektivně poukázat na podivnosti v zatím nejdůležitějším incidentu 21. století. Docela mě rozesmálo několik argumentů ve smyslu "tohle by jste nezaplatili nebo nestihli", protože pokud přistoupíme na jednu z teorií o spiknutí americké vlády, tak by peníze zvládli nemožné (vždyť jsou jedinou hybnou silou světa...). Dokument ukazuje obě strany mince, konspirace i jejich chyby, skutečnost i její nedostatky a to by stejně jako všechny ty konspirační snímky na internetu mělo vést k jedinému, aby se lidé zamysleli a nebrali automaticky informace z médií a vlády jako jedinou čistou pravdu tohoto světa... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama