Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ojoj, tak tohle byl docela průser, ten kdo čeká, že si pustí něco ve stylu Underwolrd, tak bude hoodně zklamaný. Frankie se nevyznačuje ničím, co by tento snímek měl obsahovat. Efekty průměrné, příběh jako z televize, akce nudná a ještě k tomu je jí málo. Bradkoprdeláč hraje co může, ale bohužél to nestačí. Je to škoda, mělo to docela velký potenciál ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Přistoupil jsem na "pravidla hry" a skvěle se bavil ... I, Frankenstein je nadupaná akční jízda, která si vypůjčila jen naprosté prazákladní myšlenky původního díla a pracuje s postavou jako s mírně "natvrdlým atni-hrdinou", který řeže všechny kolem sebe, lidi, démony, gargoyly/anděly, než si uvědomí, koho vlastně řezat dobré je a koho nikoliv ... Comixově laděný příběh, který některé diváky musí přivádět k šílenství (a já se jim ani moc nedivím ...) a mladé a prostoduché k obstojné zábavě. To, že si Frankensteinovo monstrum vybralo k boji dvě tyče, tzv. "kálí sticks" je velké plus a souboj s jedním z úhlavních démonů je choreograficky fajn... Film jsem si pustil přesně v té náladě, jakou jsem měl mít a dostal jsem přesně to, co jsem očekával ... Prostoduchou řežbu, vykrádačku Underworldu a všeho možného dalšího ... každopádně mnohonásobně lepší počin, než totální propadák tohoto roku Hercules (2014) ... ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Odvěký souboj mezi dvěma rasami... jedinec, který nepatří ani k jednomu druhu, sevřený mezi mlýnskými kameny války, jež má rozhodnout o osudu lidstva... Bill Nighy jako démonický vůdce "těch zlých". Že to vypadá jako bych psal o Underworldu? No ano, ale platí to i pro nejnovější verzi o osudech Frankesteinova monstra. Přesto bych řekl, že oproti staršímu upírskému bráškovi má Já, Frankenstein větší švih, lepší akční scény a efekty. Ale je tu jedno veliké ALE... Underworld měl Kate Beckinsale v těsném koženém oblečku, takže mi z toho ve finále vychází poctivá remíza. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Ale musel jsem pátrat, za co tu jednu hvězdu dát. Nakonec to byla "slušná" mytologie, která by celkem obstála v béčkové městské fantasy literatuře á la Harry Dresdeod Jima Butchera. Jinak zlo, proti němuž je Van Helsing Dílem s velkým D. A nejvíc mě srala nelogika války - proč Gragoylové brání svoje sídlo v 10? A proč démoni nemají vůbec žádné zbraně? Achich ouvej. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Guilty plesure jak sviňa. Dementnější příběh sice už bezpochyby letos v kině neuvidíme a jestli budete jen chvíli přemýšlet nad důvodem chování hlavních postav, tak vám hrozí rakovina mozku. Yvonne Strahovski a Jai Courtney zde pak navíc soupeří o cenu za největší herecké dřevo desetiletí a ze scén, v nichž se něco vysvětluje, vás budou bolet uši. Jenže celé to má tak šílený spád a akce je nečekaně epická, že vám to bude vlastně celé úplně jedno. Akce by sice místy potřebovala šikovnějšího střihače, na efektech se ale rozhodně nešetřilo a většinu stopáže se zde pořád něco děje. Aaron Eckhart navíc charisma rozhodně nezapomněl doma ve skříni a Bill Nighy rozhodně ví, k jaké ptákovině že se to upsal, a strašně si to užívá. Vy byste pak měli zvolit podobný přístup. 50% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • V snímke sa ako v jednom z mála filmových spracovaní Frankensteinovej legendy uvádza meno Frankensteinovej obludy - Adam. Toto meno dostala v pôvodnom románe z roku 1818. (misterz)
  • Jméno Frankenstein má svůj skutečný původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina středověkého hradu, kde v letech 1673-1734 žil německý alchymista Johann Conrad Dippele, který se mimo jiné podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. (Dracconnis)
  • Aaron Eckhart (Adam) v jednom rozhovore uviedol, že počas natáčania jednej bojovej scény si myslel, že si zlomil väz. „Dostal som úder na zadnú stranu krku a išiel som dole ako vrece zemiakov," povedal. (misterz)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama