Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

castor 

všechny recenze uživatele

Je nutné hned z úvodu zmínit, že řada postav tu vystupuje bez hlubší motivace a s prapodivným chováním. Jakoby je scénárista vytáhl ze svého jiného kousku, který ležel bez povšimnutí někde zaprášený na polici. Celek tak jako detektivka absolutně neobstojí (zápletka je chatrná jako stoletá stařenka), jako akční kousek se sociálním přesahem jakbysmet (na sílu vtlačená kolegyně bojující s drogovou závislostí). Dějově je Blitz zbytečně roztříštěný, jde se na všechno až moc zhurta a to mu škodí. Pomáhá mu alespoň stylová režie, atraktivní zločinné londýnské předměstí, Jason Statham, který je pořád ten stejný Statham (což už paradoxně může někomu lézt krkem – alespoň netočí rodinné komedie, kde dostane na starosti půltucet kojenců nebo pejsanů) a Aidan Gillen, který mi jako na kole jezdící idiot do role solidně sedl. Nedotažený průměr!! Škoda.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tu na to kydaj hnuj, ale popravde receno, docela me svrbel prst na 5*. Statham tentokrat neni ve svy akcni poloze, takze tu nehazi salta a nerozkopava hromady smejdu, coz ale neznamena, ze by nejak vymeknul. Prave naopak, jeho drsnej polda je naprosto perfektni, sem tam utrousi nejakou super cool hlasku a nema problem si poradit s partou smejdu hokejkou a to jeste ani nezacnou uvodni titulky filmu. Jinak pribeh je prekvapive docela zajimavej, respektive rozbehne se tu nekolik vedlejsich linii, takze to celkove pusobi docela komplexnim dojmem. Co se tyce zaporaka, to je sice takovy hovado, ktery vypada, ze mu Jason naplaca a pude brecet do kouta, ale tak nejak mi tam sednul. Takze celkove hodne povedena kriminalka s perfektnim Stathamem a sviznou rezii, ktera se neboji nejakyho toho drsnejsiho zaberu, takze o krev, mrtvoly a nadavky neni nouze a me to hodne prijemne prekvapilo. Lepsi 4*. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalšia Jasonova super oldschoolovka. Scenár s viacerými postavami som plne zožral. Jednoduchá zápletka so zabijakom tak dostala na serióznosti. Aidan Gillen je záporák presne v štýle Michaela Wincotta (POLICAJT SO SAN FRANCISCA, AKO PAVÚK) a celkovo má film atmosféru doby, keď boli problémoví policajti typu Johna McClanea fakt v móde... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když už se rozhodnete prát, vemte si pořádnou zbraň...... Vypadá to na dost brutální a krvavý snímek. A jak tak poslouchám, nebude chybět ani ironický a krutý humor. DIALOG : ANTHONY - Vy si to nebudete zapisovat ? BRANT (Jason Statham) - Vypadám snad, že mám tušku ?......... Slušný kriminální snímek, kde sice chybí akce, ale vůbec to nevadí. Přítomnost Jasona Stathama je dobrý a povedený tah od tvůrců. Myslím, že každý čekal tak trochu něco jiných, ale tohle je prostě dobrý. CITÁT - Ještě se uvidíme........... Povedený hudební doprovod, který zvláště ke konci příběhu podpoří napětí. CITÁT - Myslím, že tenhle případ zůstane nevyřešen.......... Film je natočen podle stejnojmenného románu Kena Bruena. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Jasonom Stathamom. Má dosť dobrý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý so svojim novým partnerom pátra po brutálnom sériovom vrahovi policajtov, ktorý ohrozuje celé oddelenie a nezastaví sa pre ničím. Spracovanie je celkom dobré, ale až tak moc s ním nie som spokojný. Celý čas je to príjemné pozeranie a zaobíde sa bez nejakého skutočne slabého miesta, ale na krimi thriller je to až príliš priamočiare, vrah je známy už po chvíli a celá krimi rovina je na tej najjednoduchšej úrovni, chcelo by to nejaký zvrat, aspoň niečo, čo by prekvapilo. Akcie je tu veľmi málo, ale je celkom slušná. Pôsobí drsne a je aj príjemne krvavá. O súbojoch sa ani moc hovoriť nedá, sú tu dve ručné akcie, ale sú krátke a prakticky bezvýznamné, likvidácie policajtov sú pomerne obyčajné, ale aspoň jedna rozhodne zaujme a k tomu sa tu nájde jedna perfektná likvidácia o chodník. A poteší aj dlhá pešia naháňačka. S hereckým obsadením som spokojný, Jason Statham vo svojej typickej polohe, kde sa celý čas tvári drsne a potešia viaceré slušné hlášky, Paddy Considine ako jeho veľmi zaujímavý partner a toto duo ťahá film do slušného nadpriemeru a síce záporák mi až tak moc nesadol, ale občas dokáže zaujať. Réžia a technická stránka ma v ničom nesklamali, pre tento typ filmu splnili štandard. Aby som dal lepšie hodnotenie, tak by musel mať Blitz buď lepší scenár alebo viac akcie, ale sklamaný nie som, dostal som približne to, čo som aj čakal. 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama