Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME TĚ V SMITHFIELDU, BRANTE. ZRANĚNÝ POLICISTA. MÁME NA TOM VŠECHNY, VYRAŽ A NEMLUV S NOVINÁŘI“...,,PANE?“...,,DÁVÁM TI ŠANCI, BRANTE“..... /// Představte si, že jdete po ulici a narazíte na tři týpky s noži na koberce. S řezáním koberců ale nemají nic společnýho. Chtějí vaši peněženku. A možná i ty zlatý hodinky... vezmete klacek a ukážete jim, že pro zmrdy není ve vašem životě místo. Jste totiž Tom Brant. Detektiv seržant BRANT, něco jako legenda.... Nějak mi to k němu nepasuje. Stejně tak ,,kydy“, který vypouští z držky. Ale jinak je to dobrej chlap. V žilách mu koluje irská krev řízlá tou keltskou, což z něj dělá nepředvídatelnýho. A to se hodí, protože zrovna nějakej vyšinutej krypl začíná vraždit policajty. Postavy jsou kapku trotlovatý a trotlují čím dál víc (až bych řekl, že jsou to debilové). Všichni víme – i policajti – kdo je vrah a nic. Já nic. Voni nic. Jedinej bezďák si myslí, že je pán zasranýho vesmíru. V 60tý minutě to vypadá na konec. Není. Škoda! Dramatická honička ,,dvojkou“ (jako pěšky) jen dokazuje, že příběh nejenže není moc chytrej, ale ani akční. Jen exhibice J.Stathama, smutnýho a drsnýho chlápka. A FORENZNÍ JE TAKY V PRDELI! Kdo s čím zachází, tím taky schází....tenhle scénář psal novej Ezop! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak vypadá hokejka na irskej hurling. 2.) Jsem sběratel. Hovno Michaela Jacksona je mým snem. 3.) Vyhledávám filmy, kde umře skinhead. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Na jakýkoliv Stathamův film se mile rád podívám, protože patří mezi TOP 5 mých oblíbených herců. Jelikož Blitz nenasadili do kin, říkal jsem si, že to bude slabší film. V podstatě to byla pravda, i když mě to ve finále hodně bavilo. Vtipné hlášky v podání Jasona, slušná akce a ten magor-zabiják, to byly důvody, které diváka udržely 90 minut bez problémů v křesle obývacího pokoje. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham a jeho naprosto typická role drsňáka bez citů, názorů, myšlenek. No, prostě bez ničeho. Jenže ve filmu, který v sobě skrývá typickou Anglii. Jen škoda, že chvílemi je to dost nuda, kterou zachraňuje naprosto s přehledem muzika. Dělá z unylé kriminálky vcelku živý příběh, který ale pokaždé Jason jasně utne. Kurýr byl film, kde se Jason ukázal. Od té doby, jako když by mu k tomu jeho hraní něco chybělo. Ale co? ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Je to stále ten stejný, nekompromisní Statham - přesně jak ho mají fanoušci rádi. Osobně se mi jeho styl líbí, i když je v každém filmu stejný, ani zde nikterak nezměnil ze své tvrdosti a jeho role detektiva Branta mu sedla. Začátek s hokejkou na irský hurling poukázal na dnešní poměry a co se týče bestselleru, dle kterého je natočená tato filmová verze, ten bych si mile rád přečetl. Filmovému zpracování chybí prostě nějaká hloubka, zbytečné vedlejší linky mě nezajímají a u podobných thrillerů chci akci, napínavost a hnusného záporáka. Všechno Blitz má, ale tak na 50 procentech. Nepotěší i předem jasný závěr, ale uteklo to příjemně a ozvučení je taktéž příjemné. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama