Reklama

Reklama

Yellowstonský národní park

(seriál)
Velká Británie / USA / Rakousko, 2009, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ztracený svět s krajinou plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň a sirné páry. V zimě roku 1807 se jeden osamělý lovec kožešin vydal hluboko do nitra Skalnatých hor. Někde u pramenů řeky Yellowstone před sebou spatřil ztracený svět. Krajinu plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň i sirné páry. Krajinu plnou extrémů, s nimiž se musí vypořádat každý živočišný druh, který chce v těchto končinách přežít. Dodnes je to jedna z oblastí na naší planetě, kde najdeme neporušenou a vzácnou přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Naprostý prim zde hraje kamera a nutno říct, že nabízené záběry jsou velmi líbivé. Vlastně tomu není moc co vytknout. První díl - Yellowstone v zimě - je dobrou volbou, poněvadž je z těch tří nejlepší. Zbylá roční období už nejsou tak informačně bohatá ani okouzlující, jako právě ta zima. Brodění bizonů vysokým sněhem je moment, který se mi do paměti zaryl asi nejvíce.. =) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přírodopisné dokumenty od BBC jsem vždy považoval za absolutní špičku, hned po dokumentech National Geographic a ani tentokrát mě v BBC nezklamali. Trojdílný dokument Yellowstone je zatím vůbec nejlepší, co jsem o tomto národním parku viděl. Vizuálně ohromující a výborně odvyprávěné. 100% ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Ne dokonalý, ale velmi kvalitní dokument o jednom z nejkrásnějších, ale také nejkrutějších míst na Zemi. Bylo mi líto jelena, kterého naháněla smečka vlků, vyder, kterým ukradl potravu kojot nebo bizonů, kteří chroustali nevýživnou trávu v padesátistupňových mrazech. Nejvíce mě pobavila liška, jak hezky našlapovala po sněhu a pak se vrhla střemhlav po kořisti. Je to drsný a krutý život v Yellowstonu, ale tak to má být. Nejlepší je, jak tam není ani stopa po lidské megalomanii. A doufejme, že to tak zůstane. 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přírodopisný dokument ze stáje BBC. Je třeba dodávat více? Inu dobrá, tak tedy to samé co Zázračná planeta akorát nikoli v globálním měřítku, ale plně soustředěné na jediné místo; nejstarší národní park světa Yellowstone. Zatímco úvodní zimní epizoda je naprosto bez výhrad a překypuje množstvím unikátních informací i záběrů, tak letní a podzimní příspěvky jsou poněkud v jejím stínu. Letní krom horolezecké medvědí výpravy totiž nepřináší nic, co by již nebylo k vidění i v jiných dokumentech (byť nikde tak krásně) a podzimní je zkažena laciným závěrečným filosofováním (a přitom úvodní půlhodina je opět dokonalá; můj favorit je Ořešník americký). Ovšem sám si nejsem jist, zda jde o regulérní výhrady či prostě jen hnidopišskou zmlsanost, za kterou si kvalitou svých počinů může BBC vlastně sama. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument z dílny BBC, ovšem dokonalý určitě ne. Chybí mi zde nějaké dechberoucí kamerové záběry, často se napříč díly zbytečně opakují inforamce a pár dalších chyb by se dalo najít. Každopádně část Zima byla opravdu nádherná, takže i přes trochu slabší Léto a Podzim to je tak akorát na 4 hvězdičky. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama