Reklama

Reklama

Bunny a býk

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Černohumorná roadmovie od tvůrců kultovního britského seriálu Mighty Boosh. Stephen ve svém bytě, ze kterého nikdy nevychází, vzpomíná na cestu přes celou Evropu, kterou podnikl před lety se svým kamarádem Bunnym. Stephen vzpomíná a jeho byt se proměňuje v kulisy cesty, na kterou by nejradši zapomněl. Krajinou vzniklou z fotek a suvenýrů se znovu vydá z industriálního polského Slezska až do španělské Andalusie za osudovým býkem. Po cestě potkává spolu s Bunnym podivného průvodce po Polském národním obuvnickém muzeu, Eloisu, která osudově vstoupí do jejich milostných životů, vycpaného medvěda, milovníka psů bez domova či bývalého toreadora Javiera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Matty 

všechny recenze uživatele

Paul King asi nechodil moc ven, když dokázal o jednom všedním výletě po Evropě natočit celovečerní film. Nevšední je jeho pohádkové vidění světa. Snad ještě pohádkovější než v Gondryho Nauce o snech. Zvláštní, ale moc pěkné. Jenom zvláštní je bohužel dějová nit, na kterou jsou tyto magické scény věšeny. Stejně jako v Mighty Boosh, kde je to díky délce ještě zábavné a absence pořádného dramatu nikterak nevadí, jsem ani zde nechápal význam toho všeho. Cestování zjevně nebylo příčinou Stephenova (Richmond z IT Crowd) stavu, jeho obsesivně-kompulzivní porucha se po něm akorát zhoršila. (Nehledě na to, že jako člověk s podobným onemocněním má v bytě hrozný bordel a stěží by se kdy spontánně vydal do světa.) Není zřejmé, kam film směřuje a bohužel nejde o film natolik kouzelný, aby mu stačilo jen být a nikam nesměřovat. Oba hrdinové jsou divní, občas vtipní, ale zoufale málo opravdoví a navzdory nepsanému pravidlu road-movie neprocházejí v průběhu cesty žádnými zásadními změnami (vše se náhle zvrtne až v samém závěru). Trávit s nimi v těch podivuhodných světech osmdesát minut, užívám si, ale sto minut bylo na to, abych mne nezačali trochu štvát, příliš. Film si škodí také obhroublým humorem, který narušuje příjemně snílkovskou atmosféru. Bráno z té lepší stránky, debuty dopadají i hůře. 65% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé melancholické vyprávění značně kopírující u Gondryho i Andersona, s příjemnými hereckými výkony, fajn hudbou a ÚŽASNÝM vizuálem, kterému bohužel UKRUTNĚ škodí cokoliv souvisejícího s postavou Attily, soulože se psy a pití jejich mléka. V takovou chvíli jde humornost filmu VÝRAZNĚ dolů, střídá ji jen nevkusný humus. Cameo Richarda Ayoadea je ovšem geniální!!! ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul King | Hudba: Ralfe Band Love (band) | Produkcia: Mary Burke, Mark Herbert, Robin Gutch | Distribúcia: Optimum Releasing | Štúdio: Warp X Productions, Wild Bunch, Film4, Screen Yorkshire, UK Film Council | Rozpočet: ? $ | Tržby: 81,010 $ || ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako nevšedne a originálne prepojiť scenár a vizuál. "Rozprávanie" sa vlastne celý čas odohráva v jednej izbe a v jednej hlave. Len prostredníctvom flashbackov sa dozvedáme o minulých zážitkoch hlavného hrdinu. To, nakoľko sú spomienky reálne a nie produktom abnormnej fantázie je zrejmé len z vizuálnych symbolov. "Handmade kulisy" sú veselé a streštené imaginácie, formy fantazijných bludov, ktoré hlavne vďaka vizuálu sú divácky najviac osviežujúce. Fantázia sa miesi s realitou a humorný potenciál má každá jedna vyprodukovaná imaginatívna scéna. Niekedy film vytvorí miesta, kde smiech sa mieša so súcitom, rovnako sa nájdu miesta, ktoré škrípu. Film ako celok funguje a baví a rozhodne si zaslúži vyššie ako priemerné ocenenie. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Netradiční a zajímavé zpracování cesty dvou přátel, je opravdu originální, hlavně kulisy jsou dokonalé, jenže s hláškama a vtipem to trošku pokulhává, je to spíše drama než komedie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sympatický bizar, který mě nadchnul svou poetikou à la Michel Gondry (podoba s NAUKOU O SNECH je nepřehlédnutelná). Ačkoli je celý film prodchnutý posmutnělou melancholií, místy je neuvěřitelně vtipný (pokud vám tedy tento stylu humoru sedne) a nečekaně inteligentní. Seriál Mighty Boosh neznám, ale po zhlédnutí tohoto filmu soudím, že by se mi mohl líbit. Pro mě osobně velice příjemné filmové překvapení. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Že i divadelní kulisy můžou v divákovi zanechat dobrý dojem, to potvrzuje tato komedie na sto procent. Nejen, že jsou originální, ale také v sobě částečně skrývají důležitou pointu celého příběhu. Vtipných hlášek od "IT" tváří se mi však moc nedostalo... 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Paul King je evidentně snílek a hračička. Proto se na jeho film dobře kouká. Ale je třeba říci, že jeho scénář k tomuto road movie uvnitř jednoho studia není právě dokonalý (70%). ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nunka to vystihla veľmi pekne a presne. Bunny and the Bull je malým nenápadným kreatívnym dielkom, ktoré nemá veľký rozpočet ani ambície, napriek tomu z neho cítiť srdce, zanietenosť a hlavne kreativitu. Páčil sa mi ten hravý mix humoru, vizuálnej ekvilibristiky, vážnejších miest a veľa wtf scén (na "krave" som sa rehotal asi päť minút). Film, ktorý nie je pre každého, mňa potešil nesmierne... ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

5 hvězd pro výpravu, 3 pro scénář, a celkově tak 4. Opravdu nevídaný kousek, který chytí za srdce a tak trochu pokulhává v některých obratech. Tak i tak, je to pastva pro oči. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Ach jak miluji Kingovy režijní počiny :) Skvěle jsem se bavila, herci byli úžasní (i když mi není zcela jasno, proč jsou tu vypsaní všichni, kromě těch dvou hlavních =D), přechody scén a všemožné kulisácké vyhrávky mě celou dobu naprosto uchvacovaly. Nádherně udělaný film. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

V první řadě - Bunny a býk je docela solidní úlet. Chuť po originalitě od pana Kinga je cítit na každém záběru, a to prostě u mě sbírá hodně kladné body. Místy jsem v tom viděl Gondryho, což však neberu nijak negativně. Po dějové stránce to je typická sinusouida - chvíli úžasně anglicky vtipné, kdy se člověk vážně nemůže udržet, chvíli docela nudné a uspávací. Přesto je Bunny a býk moc povedený - někdy mezi 3 a 4 hvězdy. Tu 4 si ale zaslouží. 75% For some time now, Stephen Turnbull has been a man of routine. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Super film, dokonale vizuálně provedený. I přes komediální provedení má film hloubku a zajímavý příběh. Není to obyčejný roadmovie u kterého se bezvadně pobavíte a zasmějete. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

S vycpaným medvědem na střeše trabantu, napříč dětskou mapou Evropy, skrz vodní sněžítko... až tam, kde se stanete toreadorem v boji s nákupním vozíkem. No, být mi dvacet let a být to můj první nezávislák, asi bych slintal na svou pubertální vestu. V tomhle věku a s tím, co mám nakoukáno, je "Bunny a Býk" pro mě spíše podprůměrná zábava, snažící se vzbudit falešný dojem "nezávislé autorské nápaditosti". Filmu se nepodařilo překročit feeling dobře odvedené studentské blbinky, v níž skoro až onanistická artová forma přebírá zásadní otěže filmu na úkor příběhu nebo vyprávění. Několik relativně vtipných momentů (asi tři) a křečovitá snaha být šíleně "indie-cool" a na každém rohu sekat bizarní prolínačky, podivné postavy a samoúčelné obskurní rekvizity nezachrání tu všudypřítomnou žalostnou jalovost a neschopnost cokoliv sdělit. Podtrženo, sečteno: naprosto o ničem, ovšem o to víc ostentativně křečovitě nezávislé. ()

hunty 

všechny recenze uživatele

Seznámení se Stephenovou rutinou mi připomnělo Stranger Than Fiction, ale pak se to neslo svou cestou a nevídaným provedením. Výborné kulisy, příjemná hudba a herci.. zajímavé překvapení. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Kudrnatej Barney Stinson z Anglie? Prostředí z divadelních kulis? Julian Barratt pije mlíko z Krávy? Tyvole.. totální úlet.. a naprosto chápu, že tohle není šálek čaje pro každýho. Naštěstí já nejsem tenhle případ..:) ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, zpracování je jednoduše fantastické a hlavně nepůsobí samoúčelně. Co už mě ale potěšilo o poznání méně, je veskrze průměrný příběh. Od pánů Fieldinga, Ayoadea a Barratta jsem se toho taky moc nedočkal (ani k tomu ostatně neměli příliš prostoru), ale rozhodně jsou jejich epizodní roličky silným lákadlem pro všechny fajnšmekry a obdivovatele britského humoru. Škoda, že je ho tak málo a že obsazení zůstalo někde na půli cesty nevyužito - těmhle šoumenům by jednoduše slušel nabitější příběh (ať už z dějového či hláškujícího hlediska; naštěstí to aspoň zčásti zachraňuje dokonalá forma). 65% ()

Reklama

Reklama