foto

Simon Farnaby

  • nar. 1975
    Yorkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Simon Alexander Farnaby se narodil roku 1975 dne druhého dubna v Yorkshiru v Anglii (přesněji v Darlingtonu v Durhamu). Je to známý herec, komik, divadelník, spisovatel a scénárista.

Svou kariéru započal již v roce 1990, jako mladičký patnáctiletý teenager, kdy dostal menší roli v Coronation Street. U tohoto počinu setrval až do roku 1996. V jeho umělecké kariéře tak nastala pauza, kterou vyplnilo několik skečů, či štěků, které dostal ve všemožných seriálech, převážně z komediální produkce televizní stanice BBC.

Teprve roku 2002 byl obsazen do Captain V, což rozpohybovalo jeho šňůru účinkování nejen v televizi, z níž snímek pocházel, ale také i ve filmu, či divadle. Nejznámějším se však stal teprve až v roce 2009, kdy dostal nabídku podílet se na zábavném historickém vzdělávacím pořadu z produkce BBC Horrible Histories, kterou okamžitě přijal. Propůjčil tak svou osobitostí jistý ráz Caligulovi, či Smrti, které hrál.

Momentálně Simon spolupracuje převážně s BBC, s níž plánuje do budoucna hned několik projektů, na kterých se budou společně podílet.

P. J. D.

Herecká filmografie

2015 Bill
2014 Paddington
2013 Streetdance All Stars
Yonderland (TV seriál)
2012 Midnight Beast, The (TV seriál)
2011 Horrible Histories with Stephen Fry (TV seriál)
Princ a pruďas
2010 Persuasionists, The (TV seriál)
2009 Bunny a býk
Děsivé dějiny (TV seriál)
LifeSpam: My Child Is French (TV film)
2007 Angelo's (TV seriál)
Comedy Cuts (TV seriál)
Golf War, The (TV seriál)
M.I.High (TV seriál)
2006 Blunder (TV seriál)
Ingham Infiltrates: Robbie Williams (TV film)
Jam & Jerusalem (TV seriál)
2005 Cvoci (TV seriál)
2004 Blake's Junction 7
Fat Slags
Mighty Boosh (TV seriál)
2002 Captain V (TV film)

Dokumentární

2014 Člověk versus zvláštnosti (TV seriál)
2013 Richard III. - královské ostatky pod parkovištěm (TV film)
2007 Žlutý dům (TV film)

TV pořady

2006 Screenwipe (TV pořad)
2005 28 Acts in 28 Minutes (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace